Κομοτηνή: Ψάχνουν επαγγελματική αποκατάσταση σε κλάδους της υγείας

Στροφή σε ειδικότητες που σχετίζονται με τον υγειονομικό χώρο σημειώνεται τα τελευταία χρόνια στο ΔΙΕΚ της Κομοτηνής. Ενδεικτικά φέτος, από τις 16 συνολικά ειδικότητες, οι έξι σχετίζονται με τη δημόσια υγεία.

Μια από τις έξι, αυτή με τίτλο:«Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον Τομέα της υγείας» να είναι από τις πλέον περιζήτητες, καθώς δίνει τη δυνατότητα επαγγελματικής αποκατάστασης τόσο στον ιδιωτικό, όσο και το δημόσιο χώρο.

Το ΔΙΕΚ της Κομοτηνής έχει το μεγαλύτερο αριθμό ειδικοτήτων σε όλη την αν.Μ.Θ. με το ποσοστό της απορρόφησης επίσης να είναι πολύ υψηλό. Οι έξι από τις 16 ειδικότητες σχετίζονται με τον Τομέα της Υγείας : Διασώστες, Στέλεχος Διοίκησης Οικονομίας στον Τομέα της Υγείας, Νοσηλευτικής, Ατόμων με Ειδικές Παθήσεις κ.α. Όλες τους από τις ειδικότητες εκείνες που όταν τελειώσουν την πρακτική τους οι απόφοιτοι και οι απόφοιτες θα μπορούν άμεσα να βρουν δουλειά.

Φέτος από τους 298 αρχικά που υπέβαλαν αίτηση εγγραφής συνεχίζουν οι 230. «Σίγουρα έχουμε την μικρότερη διαρροή από όλα τα ΙΕΚ της Περιφέρειας και από την υπόλοιπη Ελλάδα» είπε η κα Καζάκου.

Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι ο κορονοϊός δεν πέρασε «απαρατήρητος», αντίθετα νόσησαν πολλοί εξ αιτίας του και από τους εκπαιδευτικούς και από τους σπουδαστές «Οι περισσότεροι περάσαμε τη δοκιμασία ευτυχώς με ελαφρά συμπτώματα και συνεχίζουμε δυναμικά» είπε η Διευθύντρια του ΔΙΕΚ Κομοτηνής , η κα Αιμιλία Καζάκου βέβαιη για την ποιοτική δουλειά που γίνεται, αλλά και για τις προσπάθειες των σπουδαστών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος