Κομοτηνή: Προβολή του ντοκιμαντέρ “No Heroes” στο Θερινό Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο

Η προβολή του Ντοκιμαντέρ: “No Heroes” θα πραγματοποιηθεί στο Θερινό Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Κομοτηνής την Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου στις 21:00. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον Γιώργο Βιτσαρόπουλο σκηνοθέτη, το Βάιο Γιώρα Κ.Φ.Α., πρώην ομοσπονδιακός προπονητής στην καλαθοσφαίριση με αμαξίδιο και τον Αλέξανδρο Ταξιλδαρη, παραολυμπιονίκη, φυσίατρο πρόεδρο του συλλόγου Περπατώ.

«Μην μας παρουσιάσεις ως ήρωες, έχουμε βαρεθεί»

Αυτό άκουσε από την ομάδα μπάσκετ ΑΣΚΑ Μαρούσι ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ Γιώργος Βιτσαρόπουλος, ο οποίος ήρθε σε επαφή με το μπάσκετ με αμαξίδιο στην τελική φάση του ελληνικού πρωταθλήματος, τον Ιούνιο του 2018 στα πλαίσια ενός ρεπορτάζ του ιστότοπου basketballguru.gr.

H ιδέα του ντοκιμαντέρ, όπως λέει ο ίδιος, είναι να παρακολουθήσει σε συνέχεια τις διαδικασίες μίας ομάδας μπάσκετ με αμαξίδιο, με σκοπό να εξερευνήσει και να κατανοήσει πληρέστερα την οπτική των αθλούμενων.
Στην ουσία του, το ντοκιμαντέρ “No Heroes” δεν είναι τίποτε παραπάνω από μία άσκηση παρατήρησης της διάδρασης μεταξύ αθλητών, σωμάτων, τεχνολογίας και χώρου, με τη σιγουριά πως στη μεγάλη οθόνη, η παρατήρηση πυροδοτεί την άποψη.

Η ομάδα ΑΣΚΑ Μαρούσι, μια ποικιλόμορφη ομάδα όχι μόνο ως προς τα σωματικά αλλά και ως προς τα εθνοτικά και κοινωνικο-οικονομικά της χαρακτηριστικά, δέχτηκε το κινηματογραφικό συνεργείο για ένα διάστημα 7 μηνών, από τον Νοέμβριο του 2018 μέχρι τον Ιούνιο του 2019.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος