Κομοτηνή: Προβληματισμός στελεχών Επαγγελματικής Εκπαίδευσης

Array

Με σύνθημα «Κι από το ΕΠΑΛ μπορείς» ο Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Δημήτριος Μπαξεβανάκης παρουσίασε χθες στην Κομοτηνή τις προωθούμενες αλλαγές στα ΕΠΑ.Λ- Μαθητεία. Σε σύσκεψη εργασίας με τα στελέχη της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης είχε την ευκαιρία να ακούσει ο ίδιος και να καταγράψει τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν εκπαιδευτικοί και μαθητές.

Αναλυτικότερα, μεταξύ άλλων τέθηκαν τα εξής ζητήματα: α) Δημιουργία περισσοτέρων ειδικοτήτων στο Εσπερινό ΕΠΑΛ. β) Η ανάγκη προσφοράς ίδιων ευκαιριών σε όλους τους σπουδαστές, από όλες τις πληθυσμιακές ομάδες. γ) Καλύτερες κτιριακές υποδομές και επαρκής εξοπλισμός. Σ’ αυτό το σημείο άκουσε για «στέγες που στάζουν τα νερά της βροχής», για «Τμήματα πληροφορικής με απαρχαιωμένο εξοπλισμό», για «υλικά από παλιατζίδικα με τα οποία καλούνται να δουλέψουν οι μαθητές».Επίσης, δ) σημείωσε το αίτημα της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών «για όλες τις ειδικότητες, όχι μόνο για τους εκπαιδευτικούς της γενικής παιδείας.». «Έχουμε δυνατότητες, αλλά δεν έχουμε στήριξη » ήταν το παράπονο των εκπαιδευτικών. Με την κραυγή αγωνίας τους να αποτυπώνεται στην εξής φράση διευθυντικού στελέχους «έχω 28 χρόνια στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και δεν έχω καταλάβει ποιο είναι το ζητούμενο».

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός και ο Διευθυντής του γραφείου του, ο κ. Γιώργος Μουστάκας τόνισαν πως στόχος του Υπουργείου είναι «να κάνουμε την Επαγγελματική Εκπαίδευση να αρέσει». Μάλιστα ο κος Μουστάκας προκάλεσε αίσθηση με την αναφορά ότι «αν δεν αναπτυχθεί η επαγγελματική εκπαίδευση, δεν θα αναπτυχθεί η ελληνική κοινωνία ».Σημείωσε δε με έμφαση πως γίνεται μια καλή προσπάθεια για όλα τα σχολεία της Ελλάδας.
Φώτο:Στιγμιότυπο από τη σύσκεψη Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος