Κομοτηνή: Πρότυπο αρμονικής συνύπαρξης θρησκευτικών πίστεων το Μητερικό της Θράκης

«Πρότυπο αρμονικής συνύπαρξης θρησκευτικών πίστεων» χαρακτήρισε την Κομοτηνή ο κος Γιώργος Γκόζης συγγραφέας του έργου: «Μητερικό της Θράκης», Βίοι και Μαρτύρια Αγίων και Οσίων Γυναικών της Θράκης μιλώντας στο www.ertnews.gr.

Με αφορμή την παρουσίαση του έργου του στην Κομοτηνή -από τον ίδιο και τους συμφοιτητές του- μεταξύ των οποίων και ο Μητροπολίτης Παντελεήμων υποστήριξε ότι για σύγχρονα προβλήματα όπως: «γυναικοκτονία , ενδοοικογενειακή βία, σύγχρονος κόσμος, έτσι, όπως αυτός βιώνεται, οι άνθρωποι παίρνουν απάντηση μέσω των θρησκειών».

Σύμφωνα με τον κο Γκόζη: «Η ανθρώπινη συνθήκη εξακολουθεί και παραμένει ίδια. Ο τρόπος εκφοράς του λόγου οι απαντήσεις στα σύγχρονα προβλήματα όπως τα βιώνουμε σήμερα». Όπως τόνισε ο συγγραφέας: «Η ανθρώπινη συνθήκη εξακολουθεί να παραμένει ίδια» σημειώνοντας ότι «Πρόκειται για ένα βιβλίο που απευθύνεται σε οποιοδήποτε άνθρωπο έχει ανησυχίες. «Το έργο του περνά απευθύνεται σε όλους ανεξαιρέτως τους ανθρώπους είτε πιστεύουν στο θείο, είτε όχι. Ο κόσμος αναζητά τις απαντήσεις μέσω του Θείου» υποστήριξε.

Αναφερόμενος στο «Μητερικό της Θράκης» δήλωσε πως «απευθύνεται σε έναν οποιοδήποτε άνθρωπο έχει ανησυχίες. Απευθύνεται σε όλους ανεξαιρέτως τους ανθρώπους είτε πιστεύουν στο θείο είτε όχι». Οι θρησκείες έπαιξαν οπωσδήποτε ένα ρόλο στο διάλογο των κρατών. Οι άνθρωποι ανακάλυψαν ότι τα σύγχρονα προβλήματα μας φέρνουν πιο κοντά, με τις απαντήσεις που δίνουν Οικουμενικό Πατριαρχείο, Ισλάμ και Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία να παίζουν έναν ρόλο.

Χαρακτήρισε δε την Κομοτηνή τόπο πρότυπο αρμονικής συνύπαρξης και θρησκευτικών πίστεων.

ΕΡΤ Κομοτηνής: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος