Τον Υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κωστή Χατζηδάκη επισκέφθηκαν με πρωτοβουλία του Βουλευτή Ροδόπης Ευριπίδη Στυλιανίδη, ο πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ.Τερζίδης, η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης κ. Γ.Χατζηαντωνίου μαζί με τον υπεύθυνο για θέματα κτηματολογίου κ.Κυριαζή καθώς και Ο πρόεδρος του ΤΕΕ Θράκης κ.Λουρίκας.
Ενημέρωσαν για τις ιδιαιτερότητες του Νομού Ροδόπης και έθεσαν ζητήματα Κτηματολογίου καθώς και ζητήματα σχετιζόμενα με την αυθαίρετη δόμηση ή τους τίτλους ιδιοκτησίας. Ο Υπουργός ανταποκρίθηκε δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την περιοχή και ζήτησε τις προτάσεις των φορέων πριν πάρει τις σχετικές αποφάσεις, οι οποίες σύντομα θα ανακοινωθούν. Η συνάντηση έγινε την κατάλληλη στιγμή, ώστε να αντιμετωπιστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο χρονίζοντα προβλήματα της περιοχής.
Αντίστοιχη συνάντηση εργασίας ακολούθησε με τον αρμόδιο Υφυπουργό Οικονομικών κ. Α.Βεζυρόπουλο για θέματα αντικειμενικών αξιών, ΕΝΦΙΑ ή και χαρακτηρισμού χωραφιών ως ποτιστικά ή ξερικά, κάτι που επηρεάζει τη φορολογία.
Όπως τόνισε ο Βουλευτής Ροδόπης και στοιχειοθέτησαν οι πρόεδροι «δεν είναι δυνατόν τα κοτέτσια και τα μαντριά να φορολογούνται στα χωριά μας ως κατοικίες ή καταστήματα. Αυτό αδικεί τους αγρότες μας και απερημώνει τα χωριά μας, γι’ αυτό πρέπει να επανεξεταστεί».
Ο Υφυπουργός ζήτησε συγκεκριμένες προτάσεις ενόψει του επικείμενου νομοσχεδίου.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος