Κομοτηνή: Πρώτο στην ανακύκλωση, για 3η χρονιά, το 1ο Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο

Πρώτο σε όλη την Ελλάδα για τρίτη φορά το Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής. Δεκαέξι μαθητές και μαθήτριες της Ε’ Τάξης με τον δάσκαλό τους, τον κο Δελή Χασάν Ριτβάν έστειλαν το καλύτερο πράσινο μήνυμα, αυτό της διαλογής στην πηγή κάνοντας την αξία της ανακύκλωσης πράξη ζωής.

Συγκέντρωσαν 245.000 πόντους συμμετέχοντας στον Σχολικό Μαραθώνιο της Ανακύκλωσης με άλλα 146 σχολεία από όλη τη χώρα. Ανακυκλώνοντας πέντε υλικά: χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο, μπαταρίες και τηγανέλαιο έβαλαν στο «παιχνίδι» και τους μεγάλους, γονείς, παππούδες και γιαγιάδες, συνολικά 230 οικογένειες.

Κομοτηνή: Πρώτο στην ανακύκλωση, για 3η χρονιά, το 1ο  Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο«Είναι μια συλλογική δουλειά, που στηρίχθηκε από τον Δήμο Κομοτηνής και γι αυτό τον ευχαριστούμε πολύ» είπε ο δραστήριος δάσκαλος μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή “Καθημερινές Ιστορίες” (24-5-2022) τονίζοντας πόσο σημαντικό είναι να γίνεται η διαλογή στην πηγή. Κάτι που φαίνεται πως οι μικροί μαθητές και οι μικρές μαθήτριες του 1ου Μειονοτικού Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής «το έχουν», αν κρίνει κανείς από το σκορ που πέτυχαν (102.000 πόντους μόνο για το τηγανέλαιο). «Κάθε εβδομάδα οι γονείς έφερναν τουλάχιστον δύο σακούλες ανακυκλώσιμα υλικά στο σχολείο μαζί με τα παιδιά τους» είπε ο κος Δελή Χασάν Ριτβάν. Παράλληλα, σημείωσε ότι τα παιδιά συλλέγουν και καπάκια πλαστικών μπουκαλιών για την αγορά ενός αμαξιδίου στηρίζοντας έτσι ένα ΆμεΑ, κάποιον άγνωστο συμπολίτη τους, που όμως, παρά το νεαρό της ηλικίας τους κατάφεραν να μπουν στη θέση του και να καταλάβουν πόσο σημαντικό είναι για να έχει κι εκείνο συμμετοχή στη ζωή.
Δέκα έξι μικροί μαθητές, ταλαντούχοι φιλο-περιβαλλοντιστές, συμμετείχαν με κέφι, καθ΄όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς στις βιωματικές περιβαλλοντικές δράσεις Followgreen και έκαναν τη διαλογή στην πηγή, παιχνίδι. Δείχνοντας πως “αυτοί”, ναι:” Θα σώσουν τον κόσμο”. Κι αν ο κόσμος δεν σωθεί, τότε εμείς οι μεγάλοι θα φταίμε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος