Κομοτηνή: Πρωτιά με πολλές υποσχέσεις

Για τις δύο ομάδες του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ) , που διακρίθηκαν στον Εθνικό Διαγωνισμό Εικονικής Δίκης της ELSA Greece μίλησαν στην ΕΡΤ Κομοτηνής τρεις από τους πέντε φοιτητές που συμμετείχαν, πετυχαίνοντας πρωτιά και διακρίσεις.

«Είμαστε ενεργοί ακαδημαϊκοί πολίτες. Επενδύσαμε πολύ συναισθηματικά και επιστημονικά στο ΔΠΘ. Η ELSA ήταν για μας το μέσο, το μήνυμα είναι ότι το Δημοκρίτειο πρωτοπορεί, συνεχίζει αυτή τη μεγάλη αυτοτελή παράδοση. Το διεθνές δίκαιο, από χρόνια, λόγω του Κρατερού Ιωάννου, μας έφερνε πάρα πολλές διακρίσεις, όπως η περσινή στη Χάγη. Φέτος εγκαινιάστηκε και μια άλλη σημαντική διάκριση  στο Δημόσιο Δίκαιο. Με συνοδοιπόρους τους καθηγητές μας, οι οποίοι μας παρέχουν τα εναύσματα για την δική μας εξέλιξη» ανέφερε ο κος Μουρτοπαλάς Κωνσταντίνος. Παράλληλα, σημείωσε ότι «Δεν θα πρέπει να παρεισφρήσει το ιδιωτικό στο δημόσιο γιατί δυστυχώς υπάρχει ένα κενό στις τρεις Πανεπιστημιακές Σχολές Νομικής της χώρας, καθώς δεν έχει υπάρξει μια μεταξύ τους συνεννόηση για τη συν-διοργάνωση αυτών των εικονικών δικών, άρα αυτό το κενό καλύπτεται από οργανισμούς όπως η Elsa.»

Όλοι τους δεν ξέχασαν να ευχαριστήσουν τους καθηγητές τους , τους κ.κ.: Κουτνατζή, Δετσαρίδη, Ρέμελη, Δερβιτσιώτη, Ραϊκο κ.α. , που, όπως είπαν, τους ενέπνευσαν και τους εξόπλισαν με όλα τα εφόδια που οδήγησαν στο καλύτερο αποτέλεσμα. « Ήταν μια ιστορική νίκη για το ΔΠΘ, λειτουργήσαμε αποκλειστικά και μόνο για τα συμφέροντα του Πανεπιστημίου αντιμετωπίζοντας δύο ομάδες από το Α.Π.Θ. και δύο από το ΕΚΠΑ» δήλωσε ο κος Γεράσιμος Αδαμακόπουλος, που είχε το ρόλο του «κόουτς», του ενορχηστρωτή της ομάδας.

Όπως εξήγησε στο χώρο της Διοικητικής δικαιοδοσίας δόθηκε μια κοινή υπόθεση. «Το στοίχημα ήταν ποια ομάδα θα καταφέρει, επιτελώντας δύο ρόλους και το ρόλο του διοικούμενου και το ρόλο της διοίκησης, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να φέρει σε πέρας την υπόθεση αυτή.» δηλώνει ο κος Αδαμακόπουλος.

Για μια ομαδική εργασία, μια ομαδική προσπάθεια μιλά η κα  Χριστίνα Τζιόλα , καθώς κανένας δεν λειτούργησε μόνος του. «Όλοι προσπαθήσαμε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για το αποτέλεσμα αυτό. Ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία, δεν είχα πάρει ξανά μέρος σε μια παρόμοια διοργάνωση της σχολής . Ήταν για μένα ένα πρωτόγνωρο συναίσθημα. Προτρέπω όλους τους συμφοιτητές μου να παίρνουν μέρος σε τέτοιες διοργανώσεις» ανέφερε. Την ομάδα συναποτελούσαν επίσης και οι: Κανέλα Αθανασίου, Ειρήνη Μανιδάκη. «Το ΔΠΘ έχει ένα πάρα πολύ καλό διδακτικό επίπεδο. Οι καθηγητές της καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες για να εξελίξουν αυτό το επίπεδο, που πρέπει να φανεί πολύ προς τα έξω. Θα πρέπει να δοθεί ένα κίνητρο ώστε να συνεχίζουν τις προσπάθειες τους» ανέφερε η Χριστίνα Τζιόλα βέβαιη τόσο εκείνη, όσο και τα υπόλοιπα παιδιά αυτής της πολλά υποσχόμενης παρέας,ότι θα υπάρξει συνέχεια στις επιτυχίες.
Φώτο: Οι τρεις φοιτητές στο στούντιο της ΕΡΤ Κομοτηνής, η Χριστίνα, ο Κωνσταντίνος και ο Γεράσιμος ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ