Κομοτηνή: Πρώτη διασχολική συνάντηση για την Πολυπολιτισμικότητα στο Μουσικό Σχολείο

Από το Σεπτέμβριο του 2020, το Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής συμμετέχει στο έργο Erasmus+ με τίτλο: “Diversity Multiculturalism and Inclusion Awareness” στο οποίο πραγματοποιούνται δράσεις σχετικές με την Πολυπολυτισμικότητα, τη Διαφορετικότητα και την Ενσωμάτωση. Η 1η διασχολική συνάντηση του έργου με μαθητές θα διοργανωθεί και θα πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή από το Μουσικό Σχολείο, το χρονικό διάστημα από 14 έως 18 Μαρτίου 2022.

Τα σχολεία που θα συμμετέχουν θα είναι από τη Μαδρίτη Ισπανίας, τη Ρώμη Ιταλίας, το Πόρτο Πορτογαλίας και τα Σκόπια από τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας. Οι μαθητές και εκπαιδευτικοί του έργου:

Θα συμμετέχουν σε δράσεις στο Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής σχετικές με τα παραδοσιακά παιχνίδια, τα παραδοσιακά τραγούδια, τους παραδοσιακούς χορούς και τις παραδοσιακές φορεσιές των συμμετεχόντων χωρών:
Σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αιγείρου θα γίνει αναβίωση και προβολή κάποιων εθίμων και των παραδόσεων του οικισμού του Αιγείρου και της ευρύτερης περιοχής της Θράκης.
Σε συνεργασία με την Εφορία Αρχαιοτήτων Ροδόπης, θα συμμετέχουν σε ένα ιστορικό – πολιτιστικό περίπατο στην πόλη της Κομοτηνής.
Σε συνεργασία με την Εταιρεία των Παιδαγωγικών Επιστημών θα επισκεφθούν και θα ξεναγηθούν στο Θρακικό Μουσείο Παιδείας.
Σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής, θα επισκεφθούν τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Κομοτηνής όπου θα συζητήσουν με τον αιδεσιμότατο Πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Παπαβέργο, Εφημέριο του Ναού.
Σε συνεργασία με τη Μουφτεία Κομοτηνής θα επισκεφθούν το Γενί Τζαμί της Κομοτηνής
Σε συνεργασία με το Δ’ Σώμα Στρατού και την 29η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία Πεζικού, θα επισκεφθούν και θα ξεναγηθούν στο Οχυρό της Νυμφαίας.
Σε συνεργασία με την Εφορία Αρχαιοτήτων Ξάνθης, θα επισκεφθούν και θα ξεναγηθούν στο Αρχαιολογικό Μουσείο & στον Αρχαιολογικό χώρο των Αβδήρων.
Σε συνεργασία με τον Χορευτικό & Πολιτιστικό Σύλλογο Αβδηριτών θα ξεναγηθούν στα Άβδηρα και θα επισκεφθούν τον Παραδοσιακό Μύλο.
Σε συνεργασία με τη Φιλοπρόοδο Ένωση Ξάνθης θα συμμετέχουν σε 2ωρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, όπου θα γνωρίσουν την Παλιά Πόλη της Ξάνθης, την οικία του Μάνου Χατζιδάκη καθώς και το Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης.

Η επίσημη υποδοχή των εκπροσώπων των σχολείων του εξωτερικού, θα γίνει μέσω συναυλίας μικρής διάρκειας στο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής, τη Δευτέρα 14 Μαρτίου και ώρα 14:00, ενώ οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί – εκπρόσωποι των συνεργαζόμενων σχολείων του έργου Erasmus θα είναι διαθέσιμοι για συνέντευξη από τις 13:45 – 14:00. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα πρωτόκολλα και οι οδηγίες που έχουν δοθεί από τον ΕΟΔΥ για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος