Κομοτηνή: Προσκύνημα στην εορτάζουσα Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος,

Άρχισαν οι τριήμεροι εορτασμοί στην Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος.Οι μοναχές της Μονής έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα που προβλέπονται για την ασφαλή προσέλευση των πιστών. Ήδη από τις πρώτες πρωινές ώρες δεκάδες πιστοί με κάθε μέσο προσέρχονται στη Μονή για την εκπλήρωση του τάματος τους και του φετινού προσκηνύματος.

Κομοτηνή: Προσκύνημα  στην εορτάζουσα Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος,
 Προσκύνημα από σήμερα και προσέλευση με τα πόδια για πολλούς πιστούς

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θα διανύσουν μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις από σήμερα (21/8/2021) έως και τη Δευτέρα, με τα πόδια για να προσεγγίσουν το Μοναστήρι. Όχι μόνο από τους γειτονικούς οικισμούς, αλλά και από πιο απομακρυσμένα σημεία. Άτομα όλων των ηλικιών, μικροί και μεγάλοι, άνδρες γυναίκες και παιδιά, θα αναζητήσουν και φέτος λίγες στιγμές γαλήνης στην προσφάτως ανακαινισμένη και εξωραϊσμένη Μονή.

Η παράδοση θέλει την εικόνα της Παναγίας που γίνεται αντικείμενο λατρείας από τους χιλιάδες πιστούς να έχει θαυματουργική δύναμη. Λέγεται πως την εντόπισε ένας Οθωμανός κτηματίας που ζούσε στην περιοχή της Αμβροσίας (κοντινός οικισμός) βλέποντας ένας φως, την παρέδωσε στον τότε Μητροπολίτη, εκείνος αποφάσισε την τοποθέτησή Της αρχικά σε Εκκλησία της Κομοτηνής, όμως Εκείνη «επέστρεφε» με ένα θαυματουργό τρόπο στο αρχικό σημείο εντοπισμού Της. Οπότε, και αποφασίστηκε σε αυτό το σταυροδρόμι μεταξύ τριών διαφορετικών οικισμών να ανεγερθεί η Μονή.

Κομοτηνή: Προσκύνημα  στην εορτάζουσα Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος,Παρουσία του Μητροπολίτη Προύσης οι εορτασμοί
Στον ανακαινισμένο αυτόν ιερό τόπο θα τελεστεί αύριο Κυριακή στις επτά το απόγευμα πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Προύσης, κ. Ἰωακείμ και συγχοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής, κ. Παντελεήμονα.
Επίσης, τη Δευτέρα, 23-08-2021 στις επτά το πρωϊ Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία θα τελεστεί στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος, προεξάρχοντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Προύσης, κ. Ἰωακείμ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος