Κομοτηνή: Οι πρόσκοποι ταξιδεύουν με τον «Φίλιππο»

Ένα δικό τους πλεούμενο απέκτησαν οι Πρόσκοποι της Ροδόπης. Ένα ιστιοφόρο με πανιά και κατάρτι, ικανό για πλεύση που τους τάζει πολλά ταξίδια. Μια λέμβος δεκάκοπη έτοιμη να υποδεχτεί την ομάδα των Ναυτοπροσκόπων, που τώρα έχει ρίξει την άγκυρά της στο κατασκηνωτικό κέντρο της Αλκυόνας. «Φέρει δύο ιστία με τρία πανιά, έχει συντηρηθεί και ανήκει πλέον στους Ναυτοπροσκόπους της Κομοτηνής τηρώντας πλήρωμα και πλεούμενο όλα τα μέτρα ασφαλείας» δηλώνει ο κος Δημήτρης Ναλμπάντης. Ο «Φίλιππος» έχει ήδη συμπληρώσει τα δικά του μίλια ταξιδεύοντας και είναι έτοιμος να συνεχίσει τα ταξίδια του και στο Θρακικό.

Το 5ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Κομοτηνής και το 2ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Κομοτηνής, με αρχηγούς τον Δημήτρη Ναλμπάντη και την Τζούλια Γραμενίδου αντίστοιχα με 150 συνολικά Προσκόπους, συν τους είκοσι ενήλικες βαθμοφόρους, βάζουν το δικό τους λιθαράκι για να δημιουργήσουν έναν καλύτερο κόσμο μέσα από εβδομαδιαίες δραστηριότητες. Δίνουν στα παιδιά το κατιτί παραπάνω ώστε σε συνεργασία με την οικογένεια και το σχολείο να «χτίσουν» ένα καλύτερο χαρακτήρα, όπως χαρακτηριστικά υποστηρίζουν οι υπεύθυνοι.

«Δεν είναι λίγο Σισύφειες οι προσπάθειές σας ;» ρωτάμε τον κ. Ναλμπάντη για να απαντήσει πως ο καθένας προσπαθεί από το μετερίζι του να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί. «Όλα όσα συμβαίνουν δεν θα πρέπει να σε σταματήσουν από το να κάνεις το καθήκον σου και να υπηρετήσεις τις Πανανθρώπινες Αξίες».

Η συνεργασία, η φιλαλήθεια, η εντιμότητα, ο σεβασμός στο περιβάλλον είναι οι βασικές αρχές των Προσκόπων που καλούνται να τις σεβαστούν παιδιά ηλικίας από 7 έως 18 ετών κάνοντας μια σειρά από δραστηριότητες. Λυκόπουλα, Ναυτοπρόσκοποι, Αεροπρόσκοποι, ένας άλλος κόσμος όπου μαθαίνουν παίζοντας, δημιουργώντας, προσφέροντας. «Το όραμα μας είναι να αφήσουμε ένα καλύτερο κόσμο» δηλώνει ο κος Ναλμπάντης σπεύδοντας να στείλει το δικό του μήνυμα στους γονείς. «Τα παιδιά κάνουν στις τάξεις των Προσκόπων πράγματα που δεν θα τα έκαναν ποτέ μόνα τους.» Πετούν με ένα μονοκινητήριο αεροπλάνο, ταξιδεύουν με δέκα φίλους πάνω σε μια λέμβο, καλύπτουν τις ανάγκες τους, πέφτουν, σηκώνονται και χαμογελούν ξανά.
Φώτο: Δημήτρης Ναλμπάντης Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος