Κομοτηνή: Προσδοκίες για κάτι καλύτερο αυτό το καλοκαίρι στους ασχολούμενους με τον τουρισμό

Μεγαλύτερες οι φετινές προσδοκίες για τους ξενοδόχους και τους ασχολούμενους με τον τουρισμό. Στην αρχή του καλοκαιριού και από τις προ-κρατήσεις και τις κρατήσεις που έγιναν, αλλά και τις πρώτες αφίξεις, που σημειώθηκαν στην περιοχή η αισιοδοξία, “μετρημένη” αλλά αισιοδοξία, δεν λείπει.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης, τον κο Γιώργο Χρυσοχοϊδη, μετά από τις μηδενικές επιδόσεις των τριών προηγούμενων χρόνων λόγω της Πανδημίας του κορονοϊού, φέτος οι ελπίδες για κάτι καλύτερο αναπτερώθηκαν.

Χωρίς, όμως, αυτό να σημαίνει ότι έχουν περάσει οι ασχολούμενοι με τον τουρισμό σε μια “ρόδινη εποχή”. Ίσα – ίσα που σε αντιδιαστολή με την υπόλοιπη χώρα στην περιοχή της Ροδόπης είναι πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν για να ειπωθεί με βεβαιότητα και να ισχύει ότι απολαμβάνουν και οι κάτοικοί της μερίδιο από την “πίτα” του τουρισμού.

Αναλυτικότερα, όπως δήλωσε σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (21-6-2022) ο κος Χρυσοχοϊδης ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον επισκέπτες από την υπόλοιπη χώρα, αλλά και τουρίστες από τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και τη γειτονική Τουρκία (σε μικρότερο βαθμό σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια λόγω των προβλημάτων στο εσωτερικό της χώρας).

Ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης στάθηκε στην έλλειψη ενός πεντάστερου ξενοδοχείου στην περιοχή της Ροδόπης που θα έλκυε τουρίστες και από το εξωτερικό. Επίσης, σημείωσε ότι εργασίες που βρίσκονται από πέρσι σε εξέλιξη και θα συνεχιστούν και του χρόνου, σε τουριστικά μέρη της Ροδόπης, όπως στο Φανάρι δεν βοηθούν στη δημιουργία θετικών εντυπώσεων στον επισκέπτη. «Λείπει η αίσθηση της φροντίδας και από τους ίδιους τους επαγγελματίες που ασχολούνται με τουριστικές επιχειρήσεις» είπε. Παράλληλα, σημείωσε ότι η έλλειψη αισθητικής, η φροντίδα δημόσιων χώρων και γενικότερα η έλλειψη του «περιτυλίγματος» των επισκέψιμων χώρων δεν βοηθά στην προσέλκυση τουριστών- επισκεπτών.
Στο ερώτημα αν είναι ικανοποιημένος από την ακολουθούμενη από την περιφέρεια, τους δήμους και τα επιμελητήρια στρατηγική τουριστικής προβολής σημείωσε πως κάποια βήματα έγιναν και κάποια πολλά περισσότερα θα μπορούσαν να γίνουν. Χαρακτήρισε δε θετικό δείγμα γραφής το γεγονός ότι ο δήμος Κομοτηνής, ο μεγαλύτερος Δήμος της Ροδόπης, έχει δημιουργήσει αντι-δημαρχία τουρισμού. «Ξέρουμε οι επαγγελματίες του χώρου πού να απευθυνθούμε», είπε χαρακτηριστικά, αλλά και το ότι έχει εκπονήσει τουριστική μελέτη, που αποτελεί “οδηγό” για το ποια βήματα θα πρέπει να γίνουν και προς ποια κατεύθυνση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος