Κομοτηνή: Ποτέ δεν είναι αργά για όνειρα

Array

Το απόγευμα πηγαίνει στο σχολείο, το βράδυ στη δουλειά και το πρωί κάνει την πρακτική του. Ο Ισμαήλ αποδεικνύει ότι ποτέ δεν είναι αργά. Βρίσκεται ήδη πολύ κοντά στο να κάνει πραγματικότητα το όνειρό του, να γίνει ένας κομμωτής με δίπλωμα από δημόσιο ΙΕΚ. Προς το παρόν, όμως, εργάζεται σε ένα ψητοπωλείο γνωρίζοντας καλά πως πρώτα θα πρέπει να εξασφαλίσει το μεροκάματό του.

«Ήταν ένα όνειρο που με συντρόφευε από παιδί η δουλειά του κουρέα» αποκαλύπτει ο νεαρός Ισμαήλ προσθέτοντας ότι ο ίδιος πιστεύει ότι ποτέ δεν είναι αργά. Ότι, αν θέλεις πολύ κάτι, τότε δεν έχεις παρά να το κυνηγήσεις . «Σε κουρείο δεν έχω δουλέψει ποτέ, το έχω, όμως, στο μυαλό μου πολύ καιρό» δηλώνει κι εξηγεί ότι δεν χρειάστηκε παρά να αυξήσει τις ώρες τις δουλειάς για να μπορέσει να τα προλάβει όλα: Δουλειά στο ψητοπωλείο, μάθημα στο ΙΕΚ, πρακτική σε κουρείο και τις οικογενειακές υποχρεώσεις.

«Ήταν επιλογή μου, οπότε με χαρά τα αντιμετώπισα όλα» δηλώνει ο Ισμαήλ αποκαλύπτοντας ότι συνάντησε βοήθεια κι ανεκτικότητα από όλους. «Το αφεντικό μου είναι πολύ ευχάριστος άνθρωπος, έδειξε κατανόηση, είχαμε συζητήσει πιο πριν γι αυτή την προσπάθεια και την αγκάλιασε κι εκείνος πολύ ζεστά. Ακόμη και τις ώρες που δεν βόλευαν πάντα με κάλυπτε» σημειώνει μην κρύβοντας την ευγνωμοσύνη του που βρήκε συμπαραστάτες.

Έτσι, μετά από 15 χρόνια βρέθηκε ξανά στο σχολείο έχοντας ως τελικό στόχο την λειτουργία ενός κουρείου. «τα μόνο όνειρα που δεν γίνονται πραγματικότητα είναι αυτά για τα οποία δεν δουλεύεις» δηλώνει κλείνοντας ήδη το μάτι στον επόμενο στόχο.
Φώτο: Ισμαήλ Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος