Κομοτηνή: Πώς βλέπουν οι νέοι τις εκλογές – Τι λένε στο ertnews.gr

Στα 19 και στα 21 τους χρόνια παραδέχονται ότι οι παππούδες και οι γιαγιάδες τους είναι πιο πολύ πολιτικοποιημένοι από ό,τι οι ίδιοι, αμέσως μετά οι γονείς τους, και ύστερα έρχονται οι ίδιοι με τη στάθμη του μέτρου του ακούσματος τους, να εξαρτάται από την καθημερινότητα, τα προβλήματα, τις εξόδους και τις υποχρεώσεις.

Νέοι και νέες, φοιτητές και φοιτήτριες ή εργαζόμενοι-νες, ήδη παρατηρούν άλλοτε με ενδιαφέρον τις τοποθετήσεις των υποψηφίων και άλλοτε με λιγότερο.

«Λίγο διάβασμα», «λίγες ειδήσεις», «λίγο ενημέρωση» και πολύ «ξύλινο λόγο» αποθηκεύουν στη μνήμη τους από το άκουσμα των ειδήσεων και την παρακολούθηση των πολιτικών συζητήσεων.

Στα δεκαεννέα τους χρόνια η Μαρία, η Σίλια και η Άννα, στα 21 τους η Σοφία και η Ρεζαλίνα… Τις συναντήσαμε στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής… Στέκονται μακριά από τις προεκλογικές συγκεντρώσεις και τις ομιλίες ή πλησιάζουν σε αυτές κρατώντας σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα. «Εξαρτάται» λένε για τις ίδιες και τους συνομηλίκους τους.

Η ανεργία, η εκπαίδευση και η στέγαση είναι τα ζητήματα που θέτουν στο επίκεντρο αυτού του προεκλογικού αγώνα. Μιλώντας στο www.ertnews.gr σημειώνουν ότι «τώρα», προεκλογικά όπως λένε, οι αναφορές αυτές πληθαίνουν. «Τώρα, προεκλογικά έρχονται και συζητιούνται περισσότερο τα θέματα αυτά» μιλώντας για «ξύλινο λόγο». Υποστηρίζουν ότι, εάν εξαιρέσει κανείς τα μέλη των φοιτητικών παρατάξεων, οι ίδιοι, ως συνομήλικοί τους δεν δηλώνουν καν συμμετοχή για να μην στοχοποιηθούν. Στα 19 και στα 21 τους χρόνια παραδέχονται ότι οι παππούδες και οι γιαγιάδες τους είναι πιο πολύ πολιτικοποιημένοι από ό,τι οι ίδιοι, αμέσως μετά οι γονείς τους και ύστερα έρχονται οι ίδιοι με τη στάθμη του μέτρου του ακούσματος τους, να εξαρτάται από την καθημερινότητα, τα προβλήματα, τις εξόδους και τις υποχρεώσεις. Στο ερώτημα εάν θα προσέλθουν στις κάλπες σημειώνουν, ωστόσο, ότι θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα κανονικά. Από τα Χανιά και την Χαλκιδική οι ίδιες, από άλλες περιοχές οι συνομήλικοι τους, που σπουδάζουν στην Κομοτηνή, μετρούν αποστάσεις και ψηλά που έχουν μείνει στις τσέπες τους. Από τις οικονομίες τους και το εισιτήριο της ψήφου. Αναγνωρίζουν «κόπωση» στην ελληνική κοινωνία από τους πολιτικούς διαξιφισμούς του παρελθόντος, αλλά «πάντοτε πολιτικό ενδιαφέρον πριν τις εκλογές στις οικογένειες». Έτσι, λίγα εικοσιτετράωρα πριν το άνοιγμα της κάλπης, θα πάρουν τις αποσκευές τους και θα βρεθούν κι εκείνοι στο εκλογικό κέντρο της γειτονιάς τους.

Κομοτηνή: Πώς βλέπουν οι νέοι τις εκλογές – Τι λένε στο ertnews.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος