Κομοτηνή: Πορεία 46 χρόνια μετά το Πολυτεχνείο

Κομοτηνή: Πορεία 46 χρόνια μετά το ΠολυτεχνείοΜε συνθήματα για τον αγώνα του Πολυτεχνείου, το άσυλο, αλλά και την υπουργό παιδείας κα Κεραμέως, την tv και την αστυνομία ολοκληρώθηκε πριν λίγο η πορεία  του Πολυτεχνείου στην Κομοτηνή. Τρία τα χαρακτηριστικά της φετινής πορείας: η με παλμό συμμετοχή των φοιτητών, η απουσία της τοπικής κοινωνίας, αλλά και η λήψη μέτρων από την πλευρά της αστυνομία. Οι εκδηλώσεις για την 46η επέτειο της εξέγερσης εξελίχθηκαν ειρηνικά με τους φοιτητικούς συλλόγους, φορείς, σωματεία και έντονη παρουσία του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ.

Κομοτηνή: Πορεία 46 χρόνια μετά το ΠολυτεχνείοΟι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στο χώρο της Παλιάς Νομικής και με κεντρικό σύνθημα «οι εξεγέρσεις δεν μπαίνουν στα μουσεία εμπρός για της γενιάς μας τα πολυτεχνεία», αλλά και «Το Πολυτεχνείο δεν ήτανε γιορτή ήταν εξέγερση και πάλι λαϊκή» κατευθύνθηκαν προς το μνημείο Εθνικής Αντίστασης (το ένα μπλοκ), ενώ αυτό των φοιτητών συνέχισε προς το Αστυνομικό Μέγαρο. Μόλις έφτασαν οι διαδηλωτές, μέλη της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, στο Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης κατέθεσαν στεφάνι και αποχώρησαν.

Κομοτηνή: Πορεία 46 χρόνια μετά το ΠολυτεχνείοΤο παρόν τους έδωσαν: ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης κος Δημήτρης Χαρίτου, ο γραμματέας της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης κος Σταμάτης Σακκελίων, ο πρώην βουλευτής Μουσταφά Μουσταφά, η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κα Ελένη Λαφτσή , ο δημοτικός σύμβουλος Ανέστης Στρατιάδης και οι:Γιώργος Τριανταφυλλόπουλος,Στέφανος Μακρυγιάννης και Δημήτρης Μάγγας, εκ μέρους των συνδικαλιστικών φορέων. κ.α.

Κομοτηνή: Πορεία 46 χρόνια μετά το ΠολυτεχνείοΓια την εφαρμογή των μέτρων της ΕΛ.ΑΣ. στην επέτειο του Πολυτεχνείου συμμετείχαν αστυνομικοί πεζοί, με μηχανές, αλλά και περιπολικά φροντίζοντας κυρίως  για την διακοπή της κυκλοφορίας από τις οδούς εκείνες από όπου θα περνούσε η πορεία.
Φώτο: Στιγμιότυπα από τη συγκέντρωση, την πορεία και την κατάθεση στεφάνων ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος