Κομοτηνή: «Πονοκέφαλος» για τα τουριστικά γραφεία η επιστροφή των voucher για εκδρομές που ακυρώθηκαν

Σε «πονοκέφαλο» έχει μετατραπεί για τα τουριστικά γραφεία της Επαρχίας το θέμα της επιστροφής των χρημάτων από τα πιστωτικά σημειώματα (των γνωστών voucher). Είχαν 18μηνη ισχύ, δόθηκε παράταση έως το Μάρτιο, όμως, από τους ιδιοκτήτες των τουριστικών γραφείων δεν κρίνεται ικανοποιητικό ως μέτρο.

Όλα ξεκίνησαν όταν μικρές τουριστικές επιχειρήσεις, εισέπραξαν κάποιες προκαταβολές από πελάτες, κατοίκους της περιοχής, και με τη σειρά τους έδωσαν αυτά τα χρήματα σε ξενοδοχεία κι αεροπορικές εταιρείες. Όμως, οι επιχειρήσεις αυτές έκλεισαν και σήμερα δεν λειτουργούν με αποτέλεσμα το «βάρος» της επιστροφής των χρημάτων να καλούνται όλο να το σηκώσουν πάλι οι μικρές επιχειρήσεις, οι οποίες θα πρέπει να καταβάλλουν αυτά τα ποσά τα οποία κρίνονται δυσβάστακτα από τους ιδιοκτήτες τους, καθώς αφορούν πολλές περιπτώσεις.

Αυτό που ζητούν οι Τουριστικοί Πράκτορες από την πολιτεία είναι να παραταθεί η ισχύς των Voucher, ώστε να δοθεί η δυνατότητα, όπως είπε ο κος Τάκης Δολιανίτης, Εκπρόσωπος του Συνδέσμου τουριστικών πρακτόρων αν.Μ.Θ μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (31-1-2022), να ανοίξουν οι δουλειές, να μπορέσουν να πραγματοποιήσουν σχολικές εκδρομές και εκδρομές Συλλόγων, ώστε εισπράττοντας να μπορέσουν να επιστρέψουν χρήματα.

«Δεν θέλω να αναφέρω επωνυμίες, πρόκειται όμως για μεγάλες επιχειρήσεις, που μας πήραν τα χρήματα και σήμερα δεν απαντούν σε καμία τηλεφωνική μας κλήση» ανέφερε ο κος Δολιανίτης. Παράλληλα, σημείωσε ότι το πρόβλημα γι αυτούς γίνεται μεγαλύτερο καθώς δεν έχουν κάνει ούτε στάση πληρωμών, ούτε κήρυξαν πτώχευση.
«Είναι σε μια «λανθάνουσα» κατάσταση και δεν μπορούμε να πάρουμε κάποιο Νομικό Μέτρο» είπε κάνοντας λόγω για συνεχείς αντιπαραθέσεις με συμπολίτες τους, που ζητούν τα χρήματά τους πίσω. «Τους κατανοούμε, αλλά δεν κρατήσαμε οι επιχειρήσεις της Θράκης χρήματα στα χέρια μας, τα στείλαμε ως προκαταβολές σε αεροπορικές εταιρείες και ξενοδοχεία, επιχειρήσεις που αποδεδειγμένα δεν λειτουργούν» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος