Κομοτηνή: Πολιτιστικό αεράκι στο Δήμο Μαρώνειας Σαπών

Array

Φυσά πολιτιστικό αεράκι στο Δήμο Μαρώνειας Σαπών χάρη στο Φεστιβάλ που βρίσκεται σε εξέλιξη. Από τις αρχές Ιουνίου έως το τέλος του Καλοκαιριού κάτοικοι και επισκέπτες (θα) έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την τοπική δημιουργία, αλλά και να απολαύσουν γνωστούς καλλιτέχνες. «Είναι ποιοτικές εκδηλώσεις και στόχο έχουν να έλξουν επισκέπτες και από άλλους δήμους.» δηλώνει ο δήμαρχος Γιάννης Σταυρίδης και στέκεται στις δύο παραστάσεις στο αρχαίο θέατρο, στην εμφάνιση του σχήματος «Χειμερινοί Κολυμβητές» στο λιμάνι της; Μαρώνειας, αλλά και στα πανηγύρια και τα ανταμώματα σε όλους τους οικισμούς που καλά κρατούν.

Καθαριότητα στις παραλίες

Όσον αφορά στην προετοιμασία των παραλιών για να υποδεχτούν τους χιλιάδες λουόμενους ο δήμαρχος υποστηρίζει ότι έχουν γίνει όλες οι ενέργειες (καθαριότητα παραλιών, τοποθέτηση ομπρελών ) από την πλευρά του δήμου, ωστόσο, «θα πρέπει», όπως σημειώνει, «στη συνείδηση του καθενός να γίνει κοινός τόπος ότι οι παραλίες δεν είναι του δήμου, είναι όλων των δημοτών και οφείλουν, όπως τις προστατεύει ο δήμος, να τις προστατέψουν κι εκείνοι, όπως προστατεύουν το σπίτι τους και την αυλή τους .» Όπως σημειώνει ο κος Σταυρίδης τα προβλήματα είναι πολλά στη διαχείριση της καθημερινότητας. Για παράδειγμα οι αλιείς στο λιμάνι εγκαταλείπουν τα σκουπίδια τους αδιαφορώντας για το περιβάλλον.

Το νερό νεράκι
Όσον αφορά στις ελλείψεις νερού που σημειώνονται κάθε χρόνο ο δήμαρχος είναι αποκαλυπτικός « είναι ένα προσωπικό στοίχημα» δηλώνει κι εξηγεί «προσπαθούμε να μην μείνει κανένας χωρίς νερό. Υπάρχουν, όμως, και οι βλάβες, όταν συμβαίνουν, σίγουρα η διακοπή δεν θα κρατήσει για μέρες και η αποκατάσταση θα γίνει όσον το δυνατόν συντομότερα. »
Φώτο:Γιάννης Σταυρίδης, δήμαρχος Μαρωνείας Σαπών Φωτογράφος: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος