Κομοτηνή: Πλήθος πιστοί τίμησαν την Πολιούχο της πόλης

Με συμμετοχή πλήθος πιστών που αψήφησαν τη ζέστη πραγματοποιήθηκε χθες ο πανηγυρικός εσπερινός στο κέντρο της πόλης της Κομοτηνής προς τιμή της Πολιούχου Αγίας Παρασκευής. Στην ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού στον εορτάζοντα Ἱερό Ναό Ἁγίας Παρασκευής της λιτανείας της Ιεράς Εικόνας της Αγίας Παρασκευής προεξήρχε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων. Παρόντες μεταξύ άλλων ήταν ο Περιφερειάρχης ΑνΜΘ Χρήστος Μέτιος, ο Βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου και άλλοι επίσημοι.

Τη διαχρονική αξία της αλήθειας εξήρε ο Μητροπολίτης στον πανηγυρικό της ημέρας. Προέτρεψε δε τους κατοίκους να μη βλέπουν την εορτή της Πολιούχου ως ευκαιρία για «απόδραση». «Ενδεχομένως κάποιοι να μείνουν στη μιζέρια τους και κρίνοντας τα πράγματα να δουν την ακίδα στο μάτι του άλλου μην βγάζοντας το καρφί από το δικό τους» είπε προσθέτοντας «αυτή η ημέρα και αυτός ο εορτασμός έστω κι αν δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί όπως ξέραμε τα προηγούμενα χρόνια αποτελεί για μας μια ευκαιρία ώστε να μείνουμε κοντά στην πίστη μας, αλλά και κοντά ο ένας στον άλλον με πνεύμα αλήθειας και αγάπης. Και να μην γίνονται οι γιορτές της πίστης ευκαιρία απόδρασης και όλων όσων μια απόδραση κρύβει ή προσδοκά» είπε ο Μητροπολίτης. Παράλληλα ευχήθηκε να παραμείνουμε πιστοί στην αλήθεια, «η αλήθεια είναι ο ίδιος ο Χρηστός ο οποίος καλεί όλους μας, δεν είναι μια αφηρημένη έννοια» σημείωσε ευχόμενος «χρόνια πολλά και η Αγία να είναι προστάτης όλων».

Σήμερα, ανήμερα της γιορτής της Πολιούχου της Κομοτηνής, ο κ Παντελεήμων θα ιερουργήσει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, που βρίσκεται στο σχετικά προσφάτως αναδιαμορφωμένο δημοτικό πάρκο της Αγίας Παρασκευής, όπου δέντρα, σιντριβάνια και λουλούδια «λειτουργούν» το καλοκαίρι ως καταφύγιο δροσιάς για τους κατοίκους.

Από νωρίς σήμερα το πρωί δεκάδες πιστοί εκμεταλλευόμενοι τη δροσιά και τη μικρή λόγω της ώρας προσέλευση, προσέρχονται στον Ναό για να προσευχηθούν στην Αγία, να ανάψουν ένα κεράκι και να εκπληρώσουν το τάμα τους.

Ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος