Κομοτηνή: Πλήθος κόσμου στην Υποδοχή της Ιεράς Εικόνας της Υπεραγίας Θεοτόκου, της «Φανερωμένης»

102 χρόνια μετά, “πιστοί” στο ετήσιο «ραντεβού» τους, κλήρος, αιρετοί, αρχές και λαός της Ροδόπης. Το απόγευμα της Παρασκευής, 13η Μαΐου, παραμονή της Επετείου των “Ελευθερίων” η πόλη της Κομοτηνής και οι κάτοικοι της υποδέχτηκαν με κατάνυξη την Ιερά Εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου, της «Φανερωμένης» τιμώντας την επέτειο των 102 χρόνων από την απελευθέρωση κι ενσωμάτωση της Θράκης στον Εθνικό Κορμό.

Κομοτηνή: Πλήθος κόσμου στην Υποδοχή της Ιεράς Εικόνας της Υπεραγίας Θεοτόκου, της «Φανερωμένης»Οι επίσημοι εορτασμοί ξεκίνησαν το πρωί και το απόγευμα πλήθος κόσμου, εκατοντάδες πιστοί, άτομα όλων των ηλικιών, γυναίκες, άνδρες και μικρά παιδιά έραναν το πέρασμά Της με ροδοπέταλα και με την ίδια ευχή, «και του χρόνου γεροί» σε μια πόλη, που τα χρόνια της θα είναι “πολλά”, όλα «χρόνια ελεύθερα».

Κομοτηνή: Πλήθος κόσμου στην Υποδοχή της Ιεράς Εικόνας της Υπεραγίας Θεοτόκου, της «Φανερωμένης»Συνοδεία των αιρετών, εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των αρχών της ΧΧΙ Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας, αλλά και Τιμητικού Στρατιωτικού Αγήματος και στρατιωτικής μπάντας ξεκίνησε η πομπή από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κομοτηνής και εν συνεχεία η λιτανεία Της Ιεράς Εικόνας κατευθύνθηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου με τον ίδιο σεβασμό οι πιστοί να ακολουθούν και να γίνονται μέρος της πομπής, κάθε φορά που αντάμωναν μαζί Της. Ξεχωριστή η συμμετοχή στην Ιερά Πομπή του Ιερού Κλήρου της Ροδόπης, των Συλλόγων και των Σωματείων.

Στη λιτανεία Της και στον Μέγα Εσπερινό (μετ’ αρτοκλασίας) παρόντες και συνοδοί επίσης ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων με τους προσκληθέντες Μητροπολίτες: Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ, Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ.Πλάτων να συγχοροστατούν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος