Κομοτηνή: Περιορισμένες οι προσδοκίες από τους επαγγελματίες της Ροδόπης

“Μετρημένες” προσδοκίες έχουν οι επαγγελματίες της Ροδόπης στο κλείσιμο της χρονιάς. Μιλώντας στο www.ertnews.gr στέκονται στους έντεκα μήνες που «κύλησαν» κάνοντας τον απολογισμό τους. Μισογεμάτο ή μισοάδειο το ποτήρι; Ρωτήσαμε. «Δύσκολα, όπως κι αν το δεις» απάντησαν.

«Μειωμένη κίνηση, μειωμένη κατανάλωση, δυσκολίες στην αποπληρωμή των υποχρεώσεων». Μαθημένοι στα δύσκολα, όπως σημειώνουν, τα τελευταία δεκατρία χρόνια προσπαθούν να κρατήσουν μαγαζιά ανοικτά κι επιχειρήσεις σε λειτουργία. «Μας γνωρίζουν οι πελάτες μας και μας στηρίζουν, αλλά κι αυτοί έχουν νοικοκυριά κι υποχρεώσεις» λένε.

Περιμένουν την έναρξη της εορταστικής περιόδου για να «κινηθούν» καλύτερα. Στέκονται στο θετικό της μείωσης των λογαριασμών ρεύματος. Ζητούν περισσότερα για την πάταξη της αισχροκέρδειας και σημειώνουν ότι: «Όλα θα κριθούν στο ταμείο».

Με εξαίρεση τον Σεπτέμβριο που είχε λίγη από την «φόρα» του καλοκαιριού οι επόμενοι μήνες του Φθινοπώρου λένε πως ήταν «στάσιμοι». ‘Έτσι, με την προσδοκία της αλλαγής κλίματος στις εορτές, διαμορφώνουν εορταστικά τις βιτρίνες τους, προμηθεύονται νέα προϊόντα και προσπαθούν με προσφορές να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των ντόπιων συν κάποιων επισκεπτών από τις γειτονικές πόλεις που παραδοσιακά εμπιστεύονται την αγορά της Κομοτηνής. Έτσι, ίσως η «μέτρια φθινοπωρινή κίνηση» να έχει ένα «ωραίο χειμωνιάτικο φινάλε».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος