Κομοτηνή: Περιμένοντας τους πελάτες

Array

Οπλισμένοι με περίσσια υπομονή είναι οι υπάλληλοι των καταστημάτων ένδυσης –υπόδησης. Οι προσδοκίες της αγοράς στρέφονται στις θερινές εκπτώσεις που θα αρχίσουν την Δευτέρα, 11 Ιουλίου, οπότε μέχρι και την λήξη τους, στις 31 Αυγούστου θα πρέπει, όπως λένε, να δείξουν κουράγιο, καρτερικότητα και πολλά χαμόγελα ικανοποιώντας τους πελάτες.

«Εγώ την αγαπάω τη δουλειά, έχω φοβερή υπομονή» δηλώνει η κα Πόπη 23 χρόνια πωλήτρια σε κατάστημα ένδυσης και σπεύδει να σημειώσει ότι «ήταν πολύ καλύτερα τα χρόνια πριν την Κρίση. Τώρα η κάθε μέρα είναι αγχωτική, αλλά μπαίνεις στο κατάστημα με αισιοδοξία και παλεύεις για το καλύτερο.»
Σκιαγραφώντας την σημερινή εικόνα κάνει λόγο για επιχειρήσεις που κρατιούνται ανοιχτές «με νύχια και με δόντια». Όσον αφορά στους πελάτες-καταναλωτές; «Ο κόσμος έγινε πιο ιδιότροπος γιατί η τσέπη έχει αδειάσει» δηλώνει η κα Πόπη και προσθέτει «σκιτσάροντας» το προφίλ των πελατών: «Θέλουν το καλύτερο και να είναι το πιο φθηνό και θέλουν να υπάρχουν εκπτώσεις 12 μήνες το χρόνο, κάτι το οποίο φυσικά δεν γίνεται.»

Έτσι, πίσω από τους πάγκους ή δίπλα στα ράφια με τα προϊόντα οι πωλητές «οπλίζονται» με χαμόγελα σημειώνοντας με νόημα το γνωστό, αλλά διαχρονικό, «ο πελάτης έχει πάντα δίκαιο.»
Φώτο:Βιτρίνα καταστήματος στην Κομοτηνή Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος