Κομοτηνή: Περιμένει καλύτερες μέρες

Array

Τις μέρες αυτές ο Αχμέτ Τζεμαλί, καταστηματάρχης με είδη ένδυσης στην Κομοτηνή, ασχολείται με το συμμάζεμα του μικρού καταστήματος που διαθέτει. Ανεβάζει στην αποθήκη τα καλοκαιρινά, που έμειναν απούλητα και τοποθετεί στα ράφια και στην βιτρίνα τα νέα του προϊόντα.

Πώς κύλησε το καλοκαίρι; τον ρωτάμε «Όχι όπως θα θέλαμε» απαντά και κάνει ένα μικρό διάλειμμα στις εργασίες τακτοποίησης που βρίσκονται σε εξέλιξη. «Η κίνηση σε σχέση με τα χρόνια πριν την Κρίση είναι μειωμένη κατά 60%, πώς να αντέξει ένας μικρός επαγγελματίας όπως εγώ;» αναρωτιέται. Παράλληλα, δεν κρύβει στις κουβέντες του ότι οι πωλήσεις ρούχων στις λαϊκές αγορές, αλλά και τα πολλή φθηνότερα, αλλά κάκιστης ποιότητας προϊόντα, στα κινέζικα καταστήματα αποτέλεσαν τη «χαριστική βολή».

Ο κος Αχμέτ Τζεμαλί προσπαθεί, όπως λέει, να είναι αισιόδοξος. Ωστόσο, «ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Ο πεθερός μου είναι 35 χρόνια στο χώρο, τέτοια πτώση στις πωλήσεις δεν είχε ζήσει » δηλώνει μην κρύβοντας την απογοήτευσή του. Συνεχίζει να τακτοποιεί τα ρούχα στα ράφια, δουλεύοντας περισσότερο μηχανικά, είναι φανερό πως η σκέψη του αλλού τρέχει. «Αν μπει λουκέτο, δεν έχω άλλη λύση , παρά μόνο τη μετανάστευση.» Αν είχε ένα κομμάτι γης, ίσως, να δοκίμαζε εκεί την τύχη του, χωρίς, όπως λέει και για τους αγρότες να είναι «ρόδινα», βλέπει τους αγρότες –πελάτες του και το ξέρει. «Δεν θέλω να φύγω από τη χώρα μου. Μακάρι να πάει καλά η Ελλάδα» εύχεται αποκαλύπτοντας ότι ανοίγει και κλείνει το μικρό του κατάστημα περιμένοντας καλύτερες μέρες…
Φώτο:Αχμέτ Τζεμαλί Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος