
Κατά τη διάρκεια της συναυλίας, που έχει τίτλοι «Ήχοι της Θράκης» από το ομώνυμο δίσκο που παρουσιάζεται, θα παρουσιαστούν σε πρώτη Πανελλήνια εκτέλεση, οι «Επτά θρακιώτικοι σκοποί» από την ορχήστρα εγχόρδων «Nomos” την οποία αποτελούν μέλη της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης.
Διευθυντής ορχήστρας θα είναι ο κ. Δ. Φωτιάδης με σολίστες τον κ. Ι. Εφίμωβ (κλαρινέτο) και την κ. Ρ. Ποπαϊλίδη (πιάνο).

Έχει εμφανιστεί σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς με ειδικά αφιερώματα για την καλλιτεχνική του πορεία. Έχει συνολικά 11 βραβεία και διακρίσεις σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς Μεγάλοι σταθμοί στην συνθετική του καριέρα είναι
α)Το 2011 έλαβε ξεχωριστή διάκριση αποσπώντας 3 διαφορετικά βραβεία στον 3ο Διεθνή Διαγωνισμό Σύνθεσης στη Θεσσαλονίκη με διοργανωτές τα Δημοτικό Ωδείο Νεάπολης Συκεών σε συνεργασία με το National Academy οf Music οf USA.
β)Στην Ιταλία Το 2013 συμμετέχει στο International Clarinet Association Festival με την παρουσίαση του έργου του “Η αρχή και το τέλος του κόσμου” για σόλο Κλαρινέτο και Eλεκτρόνικς,
γ)Το 2016 στο 3ο Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης παρουσιάζει το κοντσέρτο για δύο κιθάρες και ορχήστρα έγχορδων βασισμένο σε παραδοσιακό θέμα της Θράκης. Το έργο αυτό γράφτηκε κατόπιν παραγγελίας από τον Σύλλογο Ελλήνων Κιθαριστών και παρουσιάστηκε σε 1η εκτέλεση στο 3ο Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης το 2016 με σολίστ τον Σ. Γκόλγκαρη και Μ. Σουρβίνο.
δ) Το 2017 ηχογράφησε και ολοκλήρωσε τον πρώτο του cd με μουσική για ορχήστρα εγχόρδων σε συνεργασία με την Κρατική Όπερα του Μπουργκάς Βουλγαρίας. Είναι ιδρυτής του Thracian Trio που παρουσιάζει κατά βάση δικά του έργα για πιάνο, βιολί, κλαρινέτο. Το 2020 εκδίδει το δεύτερο cd με έργα που ερμηνεύουν το Thracian Trio σε μια συμπαραγωγή με το Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.
ε)Τον Απρίλιο του 2018 η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης εκτιμώντας την συνθετική του δουλεία περιλαμβάνει για πρώτη φορά στο ρεπερτόριο της έργα του που παρουσίασε στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Θράκης στην Κομοτηνή. Η εργογραφία του στο σύνολο της απαριθμεί πάνω από 80 έργα, και περιλαμβάνει συμφωνικά έργα ,κοντσέρτα, έργα μουσικής δωματίου για σόλο όργανα καθώς και έργα για ηλεκτρονική μουσική.
Συνθέσεις του έχουν παρουσιαστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Κομοτηνής, Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, καθώς και σε διάφορα φεστιβάλ αλλά και στο εξωτερικό (Βουλγαρία, Βέλγιο, Ισπανία, Ιταλία, Μόσχα). Από το 2002 έως το 2004 διετέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής στο Θρακικό Ωδείο Κομοτηνής, από το 2007-2009 υπήρξε μέλλος της καλλιτεχνικής επιτροπής στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και από το 2014 είναι καλλιτεχνικός διευθυντής στο Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης. Από το 2006 είναι μόνιμος καθηγητής κιθάρας στο Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος