Κομοτηνή: Παροχές κι αναγνωστήριο εντός πόλης ζητούν φοιτητές του ΔΠΘ

Φοιτητές και φοιτήτριες του ΔΠΘ μιλώντας στο www.ertnews.gr εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους γιατί, όπως λένε, «οι τοπικοί φορείς κάνουν λίγα για εκείνους».

Παρά το γεγονός ότι στηρίζουν σε μεγάλο βαθμό την τοπική οικονομία θεωρούν ότι η προσφορά τους αυτή δεν ανταμείβεται, ούτε από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ούτε από τα Επιμελητήρια και τους Συλλόγους.

«Λείπουν πολλά» δηλώνουν χαρακτηριστικά κι εξηγούν «Λείπουν σύλλογοι που θα μπορούσαν να αγκαλιάσουν και να έλξουν τους φοιτητές περισσότερο από τους καθιερωμένους πολιτιστικούς – παραδοσιακούς προσφέροντας τους νέα αντικείμενα ενασχόλησης. Λείπουν και παροχές για φοιτητές σε μια εποχή οικονομικά δύσκολη», όπως τονίζουν.

Διαχωρίζουν τις καλές σχέσεις που πετυχαίνουν οι ίδιοι με τους ιδιοκτήτες των σπιτιών που νοικιάζουν και τους ντόπιους εργαζόμενους σε στέκια όπου συχνάζουν από το γενικότερο «κλίμα», καθώς, όπως χαρακτηριστικά τονίζουν «θα μπορούσαν να γίνουν περισσότερα, πιο δυναμικά και πιο οργανωμένα- ταυτισμένα με τη δική τους παρουσία» σημειώνοντας με νόημα «παρότι είναι φοιτητούπολη η Κομοτηνή αυτό δεν φαίνεται στον προγραμματισμό και στη λειτουργία των φορέων με εξαίρεση κάποιες πολιτιστικές εκδηλώσεις που απευθύνονται σε όλο το κοινό, άρα και στους ίδιους ».

Βιβλιοθήκη αναγνωστήριο σε λειτουργία 24 ώρες το 24ωρο
Επαναφέρουν δε με δηλώσεις τους στο www.ertnews.gr το αίτημα της δημιουργίας μιας μεγάλης βιβλιοθήκης εντός πόλης και για όλα τα τμήματα του ΔΠΘ. Όπως την περιγράφουν « πλήρης σε τίτλους για τις ανάγκες λειτουργίας όλων των Σχολών του ΔΠΘ, ανοικτής 24ώρες το 24ωρο επτά ημέρες την εβδομάδα και λειτουργούσας και ως αναγνωστήριο- μελετητήριο ικανής να φιλοξενεί είτε την μεμονωμένη μελέτη έρευνα αναζήτηση είτε τις ομαδικές συναντήσεις εργασίας».
Φώτο:αρχείο ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος