Κομοτηνή: Παράσταση Καραγκιόζη από το θίασο “Χαρούμενες σκιές”

Οι “αρραβώνες του Καραγκιόζη”, μία από τις παλιότερες, παραδοσιακές παραστάσεις του θεάτρου σκιών, διασκευασμένη και προσαρμοσμένη στο σήμερα, θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου, στις 8:00 μ.μ., στο θερινό δημοτικό θέατρο της Κομοτηνής από το Θίασο “Χαρούμενες Σκιές”.

“Ο Καραγκιόζης είναι ένα θέαμα λαϊκό, παραδοσιακό, και συνάμα διαχρονικό. Εγγυάται την ψυχαγωγία παιδιών από 5 μέχρι …105 ετών!” δηλώνουν οι υπεύθυνοι του Θιάσου “Χαρούμενες Σκιές” και τάζουν “μια μοναδική υπερπαραγωγή, με 16 πολύχρωμες φιγούρες και κατάμεστη από παραδοσιακή μουσική!”

Σύμφωνα με την υπόθεση: “Ένας εκκεντρικός γέρος είναι αποφασισμένος να βρει γαμπρό για την κόρη του την Κατερίνα, και γι’ αυτό καλεί όλους τους ανύπαντρους νέους της πόλης να περάσουν από το σπίτι του για να τη γνωρίσουν. Προσλαμβάνει, μάλιστα, και τον Καραγκιόζη για να υποδέχεται τους καλεσμένους. Σύντομα, αρχίζουν να καταφθάνουν οι καλεσμένοι, την Κατερίνα όμως δείχνει να την ενδιαφέρει πιο πολύ ο Καραγκιόζης…”

Info
Μπορείτε ν’ αγοράσετε εισιτήρια ηλεκτρονικά από το viva.gr (στο σύνδεσμο https://www.viva.gr/tickets/festival/theater/oi-arravones-tou-karagkiozi/ ), και στο ταμείο του θεάτρου την ημέρα της παράστασης. Θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα από το νόμο μέτρα περί του κορωνοϊού.
Συντελεστές της παράστασης:
Σενάριο: Μίμαρος
Διασκευή-σκηνοθεσία: Ορφέας Καλλιντζής
Εμψύχωση-ερμηνεία-χειρισμός φιγουρών: Ορφέας Καλλιντζής
Κατασκευή φιγουρών: Νικόλας Κούλελης, Ορφέας Καλλιντζής
Κατασκευή σκηνικών: Φώτης Πλέσσας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος