Κομοτηνή: Παραγγελίες πετρελαίου θέρμανσης με το σταγονόμετρο δέκα μέρες πριν την έναρξη διάθεσής του

Ελάχιστες οι παραγγελίες πετρελαίου θέρμανσης που έχουν καταγράψει οι ιδιοκτήτες πρατηρίων υγρών καυσίμων στη Ροδόπη. Σε δέκα μέρες ξεκινά η διάθεση του και όπως δήλωσαν στο www.ertnews.gr αν επιτρεπόταν σήμερα η πώλησή του, θα πωλούνταν 1,50 ευρώ το λίτρο.

«Ανάμεσα στα άλλα είδη φέτος το πετρέλαιο θέρμανσης θα είναι πιο φθηνό ως επιλογή των πολιτών για τη θέρμανση τους, αν αναλογιστεί κανείς ότι το pellet κοστίζει 270 ευρώ» αναφέρουν, ωστόσο, όπως τονίζουν, χωρίς και οι ίδιοι οι πρατηριούχοι να γνωρίζουν ποια θα είναι η τιμή έναρξης δέχονται καθημερινά τηλεφωνικές κλήσεις από πελάτες τους που ρωτούν σε ποια τιμή θα πωλείται φέτος χωρίς, όμως, να κάνουν και παραγγελιές. «Επικρατεί μια «παγωμάρα»» σημειώνουν χαρακτηριστικά.
Τα προηγούμενα χρόνια η άνοδος της τιμής του πετρελαίου συνοδεύτηκε από αλλαγές στις ζωές των καταναλωτών. «Στις οικοδομές», όπως δηλώνουν επαγγελματίες του χώρου, «το μεγαλύτερο ποσοστό είχε βγει εκτός γενικής θέρμανσης». Όσοι συνέχιζαν να παραγγέλνουν έπαιρναν μικρές προμήθειες. Τα 1000 λίτρα πετρελαίου αντί για τρεις φορές, όπως τώρα τα παράγγελναν σε μία. Τα δε δεκατρία τελευταία χρόνια, όπως παρατηρούν, είναι πολλά τα σπίτια στη Ροδόπη που μένουν, λόγω πενιχρών οικονομικών, χωρίς θέρμανση. Ή άλλα που έχουν θέρμανση όσες μέρες φτάνει η σύνταξή τους, ύστερα προμηθεύονται εκ νέου όταν πληρώνονται ξανά.
Τέλος, απευθυνόμενοι στο κοινό της Κομοτηνής κάνουν έκκληση να εμπιστεύονται ντόπιους επαγγελματίες του χώρου με τους οποίους έχουν συνεργαστεί ξανά γνωρίζοντας πάντα ότι και στην περίπτωση του πετρελαίου θέρμανσης: «το φθηνό βγαίνει ακριβό».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος