Κομοτηνή: Πάνω από 290 σπουδαστές και 70 εκπαιδευτικοί δίνουν τον δικό τους αγώνα στο ΔΙΕΚ

Ομαλά κύλησε η πρώτη εβδομάδα της δια ζώσης διδασκαλίας για τους 298 σπουδαστές και τους 70 εκπαιδευτικούς του ΔΙΕΚ Κομοτηνής. Όπως ανέφερε η κα Αιμιλία Καζάκου, διευθύντρια του ΔΙΕΚ από τους 298 καταρτιζόμενους οι 163 είναι πλήρως εμβολιασμένοι, δηλαδή ένα ποσοστό της τάξης του 55% από τους 70 εκπαιδευτές οι 45 είναι πλήρως εμβολιασμένοι, ποσοστό 67%. «Τηρούμε το υγειονομικό πρωτόκολλο όπως προβλέπεται από τον ΕΟΔΥ και τις Εγκυκλίους του Υπουργείου Παιδείας» ανέφερε η κα Αιμιλία Καζάκου, διευθύντρια μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (22-10-2021).

Από τις 16 ειδικότητες που φέτος λειτουργούν οι έξι απευθύνονται αμιγώς σε ιατρικά επαγγέλματα. Οι σπουδαστές σε κάποιες από αυτές καταρτίζονται εκτός δομών του ΔΙΕΚ (όπως στο Ίδρυμα Αποκατάστασης της «Αγία Μαρίνας» και στα μαγειρεία του Δήμου Κομοτηνής, όπου ετοιμάζεται το φαγητό για τις ευπαθείς ομάδες). «Οι 14 καταρτιζόμενοι στο 1ο εξάμηνο πηγαίνουν κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη στη δομή της Αγίας Μαρίνας και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, εκεί θα μπορούν, εφόσον βέβαια το επιθυμούν να παρακολουθήσουν την πρακτική τους άσκηση» είπε η κα Καζάκου.

29 καταρτιζόμενους αριθμεί το Τμήμα Διασώστες Πλήρωμα Ασθενοφόρου στο Α’ εξάμηνο, 29 το Τμήμα Μαγειρικής, 15 το Τμήμα Τουριστικών Επαγγελμάτων, ενώ τα Τμήματα με τους περισσότερους σπουδαστές είναι αυτά της Αισθητικής και της Κομμωτική με τις γυναίκες να υπερέχουν αριθμητικά έναντι των ανδρών, ενώ στα Τμήματα Υγειονομικού Προσανατολισμού γυναίκες και άνδρες μοιράζονται τις θέσεις, κατάρτισης.
Η κα Καζάκου δεν παρέλειψε να παροτρύνει σπουδαστές των Τμημάτων και εκπαιδευτές να εμβολιαστούν, όσοι δεν το έχουν ήδη κάνει, «από ό,τι λένε οι γιατροί έτσι θα αποφύγουμε τη μετάδοση και δεν θα έχουμε παύση διακοπής της λειτουργίας» είπε, ευχαριστώντας τους συνεργάτες της και σημειώνοντας με νόημα ότι ένα καλό αποτέλεσμα είναι πάντα «προϊόν συνολικής δουλειάς και καλής ομάδας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος