Κομοτηνή: Πανελλήνιο Σωματείο Δημιουργών και Εκτελεστών Μουσικής με πρωτοβουλία Θρακιωτών

Πανελλήνιο Σωματείο Δημιουργών και Εκτελεστών Μουσικής δημιουργείται με πρωτοβουλία μουσικών από την Κομοτηνή. Όπως εξήγησε σήμερα Τρίτη 3 Αυγούστου στην ΕΡΤ Κομοτηνής, το ιδρυτικό μέλος Νίκος Μεραχτσάκης στόχος του Σωματείου είναι: «η καλύτερη οργάνωση των μουσικών, παλαιών και νέων, η αλληλοϋποστήριξη τους και αποδοτικότερη αξιοποίηση των ευκαιριών για εργασία, εμφανίσεις και συναυλίες που δίνονται» ευχαριστώντας την πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού Παιδείας και Αθλητισμού, την κα Νατάσα Λιβεριάδου για την υποστήριξή της, καθώς ήδη μετά από καιρό λόγω της Παννδημίας τους δόθηκε η δυνατότητα να κάνουν δημόσιες εμφανίσεις και να παίξουν για το κοινό τους.

«Σκεφτήκαμε να κάνουμε κάτι γιατί έχουμε πάρα πολύ καλά μέλη μουσικούς και εκτελεστές εδώ στη Θράκη, που ενώ είναι επιδέξιοι δεν μπορούν μόνοι τους να δουλέψουν γιατί τα μαγαζιά έχουν λιγοστέψει και ο κόσμος έχει στριμωχτεί» δήλωσε ο κος Μεραχτσάκης προσθέτοντας ότι οι Σχολές βγάζουν νέα παιδιά με πολύ ταλέντο τα οποία θα πρέπει να στηριχθούν.

Κομοτηνή: Πανελλήνιο Σωματείο Δημιουργών και Εκτελεστών Μουσικής με πρωτοβουλία ΘρακιωτώνΤο Σωματείο θα λειτουργεί ως ένας τόπος εύρεσης εργασίας, καθώς ανάλογα με τη ζήτηση θα καλούνται και οι αντίστοιχοι μουσικοί οργάνων. «θα υπάρχει μια συνεννόηση μεταξύ μας και θα σχηματίζονται πιο εύκολα πολυμελής ομάδες» ανέφερε προσθέτοντας πως ο σχηματισμός των μουσικών σχημάτων θα γίνεται ανάλογα με τη ζήτηση, ποιος Πολιτιστικός Σύλλογο, τους προσκαλεί σε τι κοινό θα εμφανιστούν.

Στο πρώτο κάλεσμα η ανταπόκριση ήταν άμεση. Όπως και η ενημέρωση θα είναι άμεση, υπόσχεται το Σωματείο. Ενημέρωση για δικαιώματα, καταχώρηση ενσήμων και αξιοποίησης ευκαιριών που δίνονται.
Το Σωματείο, το Πανελλήνιο Σωματείο Δημιουργών και Μουσικής, ΠΑΣΔΕΜ, θα έχει και τη δική του σελίδα προβολής και επικοινωνίας στο Διαδίκτυο ενώ θα δέχεται μέλη από όλη την Ελλάδα.
Συνέντευξη –κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος