Κομοτηνή: Η Παναγία, ειρηνοποιός της ψυχής

Ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην  ακολουθία της Α΄ Στάσεως των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο  στην Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος.

«Περιτοίχισμα για το ανθρώπινο γένος». Μ’ αυτή την αναφορά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής, o κ. Παντελεήμων αναφέρθηκε στο πρόσωπο Της Παναγίας. Στο πρόσωπό Της, όπως είπε, βρίσκει ο πιστός εκείνον τον άνθρωπο που μπόρεσε να σταθεί μεταξύ Θεού κι ανθρώπων.

Η Παναγία ειρηνοποιός της ψυχής μας
«Το πρόσωπό Της ενώνει όλους τους ανθρώπους. Αποτελεί παρηγοριά για όλους. Δεν υπάρχει άλλη ευλογία από Αυτή. Αυτή γίνεται ειρηνοποιός της ψυχής μας. Είναι η ειρήνη που πρέπει να έχουμε μέσα μας.» ανέφερε χοροστατώντας στην  ακολουθία της Α΄ Στάσεως των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο  στην Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος. Στην κατάμεστη, από πιστούς όλων των ηλικιών, Μονή τόνισε, αναφερόμενος στο ιερότερο πρόσωπο της Χριστιανοσύνης, πως είναι ο «ιατρός» της ψυχής μας, μέσα από την ειρήνη μας προφυλάσσει από το πονηρό. «Η αγάπη Της, η ανοχή Της ως μάνα, μητέρα του Θεού, μας δίνει την δύναμη να στεκόμαστε ενώπιον Της.»

Πορεία σιωπής κι αγάπης
Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος προς τους πιστούς τους κάλεσε η περίοδος της Μεγάλης Σαρακοστής να αποκτήσει το αληθινό νόημα της ζωής και να πορευτούν όλοι με σιωπή, ησυχία, αγάπη, ειρήνη, ενότητα προς την Ανάσταση του Κυρίου. Μάλιστα σημείωσε πως θα πρέπει να  ζήσουμε την πορεία προς την Ανάσταση όχι ως ένα κοσμικό γεγονός, αλλά ως ένα γεγονός της προσωπικής μας ζωής.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ