Κομοτηνή: Παλεύει το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο

«Για μας τα αξιώματα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία. Ο σκοπός μας είναι μέσα από αυτό το νέο συλλογικό όργανο να αναδείξουμε τα προβλήματα, να αναστοχαστούμε συμπεριφορές και αντιλήψεις του παρελθόντος και να μην επαναλάβουμε τα ίδια λάθη, για να πάμε μπροστά.» σημειώνει δηλώνοντας παράλληλα ικανοποιημένος από την εμφάνιση της παράταξής του, στις τελευταίες εκλογές, αλλά και από τις εξελίξεις εντός του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής. Ο κος Αλέκος Σπανός, ο νέος αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Σισμενόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής μιλά για ένα «όργανο πιο συλλογικό, με μεγαλύτερη συναίνεση», πράγμα το οποίο, όπως λέει, δεν επετεύχθη. «Ο καθένας κρίνεται όμως από το χρόνο και από το έργο του» δηλώνει με νόημα με αφορμή την συγκρότηση του νέου Δ.Σ. του Συλλόγου.

Κομοτηνή: Παλεύει το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο
Ο νέος διοικητής του Νοσοκομείου κ. Γιώργος Φιλιππίδης

Το νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής παραμένει «ζεστό»
Όσον αφορά στα ουσιώδη ζητήματα του Νοσοκομείου ο κος Σπανός δεν παραλείπει να αναφερθεί στην νέα προοπτική που υπάρχει για την ανέγερση του νέου νοσοκομείου. «Εργάζονται» δηλώνει χαρακτηριστικά «πολύ θεσμικοί. Υπάρχει μια θετική βούληση από το Υπουργείο, καθώς από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων υπάρχει προοπτική να μας δοθεί ένα χαμηλότοκο δάνειο. Από τη στιγμή που το νοσοκομείο Κομοτηνής είναι ένα από τα γηραιότερα κτηριακά νοσηλευτικά ιδρύματα σε όλη την επικράτεια δεσμεύτηκε ο Υπουργός ότι τον πρώτο λόγο θα τον έχει το Νοσοκομείο Κομοτηνής» δηλώνει ο κος Σπανός και σπεύδει να απαντήσει στο ερώτημα αν είμαστε πολύ κοντά σ’ αυτή την εξέλιξη «Τα μηνύματα είναι ευοίωνα. Ζητήθηκε η αποστολή σχεδίων. Είναι μια συζήτηση ανοικτή και το ενδιαφέρον ζωντανό από την πλευρά του Υπουργείου.»

Η ενίσχυση του Σισμανόγλειου με ανθρώπινο δυναμικό
Κομοτηνή: Παλεύει το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο«Τους τελευταίους έντεκα μήνες 65 καινούργιοι υπάλληλοι ήρθαν να εργαστούν στο Σισμανόγλειο» σημειώνει δηλώνοντας ικανοποιημένος από την εξέλιξη. «Ήρθαν για να φύγουν; Είναι προσωρινές λύσεις;» ρωτάμε τον έμπειρο συνδικαλιστή για να απαντήσει με βεβαιότητα πως «Όχι!» προσθέτοντας. «Το 30% είναι προσλήψεις μέσω ΟΑΕΔ , οι υπόλοιποι είναι μόνιμου χαρακτήρα. Πήραμε 13 γιατρούς μόνιμου χαρακτήρα. Πήραμε μια σημαντική ανάσα που είχαμε να την πάρουμε εννέα χρόνια, αυτό πρέπει να εκτιμηθεί και να προφυλαχθεί. Αξίζει τον κόπο να συγκρίνουμε αυτό που ζούσαμε πριν εννέα χρόνια μ’ αυτό που ζούμε σήμερα. Πραγματικά το Εθνικό Σύστημα Υγείας ανατάχθηκε και τοποθετήθηκε σε κάποιους αξιοκρατικούς πυλώνες.»
«Τα σκάνδαλα σκάνε σαν μανιτάρια»
Σύμφωνα με τον κο Σπανό, ο χώρος της υγείας βρίσκεται «στο στάδιο της ηθικοποίησης». Κι εξηγεί «Τα σκάνδαλα σκάνε σαν μανιτάρια. Ακόμη και στην περιφέρεια μας υπάρχουν τέτοια φαινόμενα. Ατασθαλίες πάντα θα υπάρχουν, θα πρέπει να υπάρχει και το πλαίσιο που θα διασφαλίζει την όλη διαδικασία.»

«Το Σισμανόγλειο δεν έχει να φοβάται τίποτα»
Όλες αυτές οι αλλαγές γίνονται αντιληπτές από τους πολίτες; ρωτάμε τον κο Σπανό για να απαντήσει ότι «Η αλήθεια είναι ότι τα κενά από τις πολιτικές που ασκήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια είναι δυσαναπλήρωτα. Γίνεται μια τιτάνια προσπάθεια για την πλήρωσή τους. Η κοινωνία το ενστερνίζεται και το χαιρετίζει. Τα ευχαριστήρια που παίρνει το Νοσοκομείο είναι πολλά κι αυτό είναι προς τιμή όλων μας.» Σύμφωνα με τον νέο αντιπρόεδρο «Το Σισμανόγλειο δεν έχει να φοβάται από τίποτα τη στιγμή που στηρίζεται κυρίως από τους εργαζόμενους. Το θρίλερ του κλεισίματος το ζήσαμε και το αποτρέψαμε και δεν θέλουμε να ξαναζήσουμε τις ίδιες στιγμές.» δηλώνει με νόημα.
Φώτο:Αλέκος Σπανός Κείμενο-Φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος