Κομοτηνή – Π. Ζωγράφου: “Το «ξε-Κίνημα για την πόλη» έτοιμο να συνεργαστεί για το καλό αυτού του τόπου

«Θα ήθελα πραγματικά ο Τάσος Βαβατσικλής να ήταν εδώ να συνεχίζαμε όλοι μαζί αυτά που ξεκινήσαμε» ανέφερε ο κος Πέτρος Ζωγράφου,  ο νέος επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Ξε-Κίνημα για την πόλη” μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες».

Κομοτηνή – Π. Ζωγράφου: “Το «ξε-Κίνημα για την πόλη» έτοιμο να συνεργαστεί για το καλό αυτού του τόπου
Ο κος Πέτρος Ζωγράφου

Όπως υπενθύμισε «Η υποψηφιότητά του προέκυψε από την επιθυμία του να μαθητεύσει δίπλα στον αείμνηστο δήμαρχο  και όχι να αναλάβει  ως επικεφαλής στον συνδυασμό» ανέφερε. Παράλληλα, εξήγησε ότι η εκλογή και η ανάδειξή του ως επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ήταν μέρος της διαδικασίας που ορίζει ο Νόμος. «Στο Δημοτικό Συμβούλιο, πρέπει να ξέρει ο κόσμος, ότι δεν μπορεί να εκπροσωπηθεί καμία παράταξη χωρίς να έχει επικεφαλής» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε «Άρα, ο νόμος αναφέρει ότι σε περίπτωση που φύγει από τη ζωή ο επικεφαλής μιας παράταξης, τότε οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης επιλέγουν τον επικεφαλής του συνδυασμού. Αυτό προβλέπει η διαδικασία» επαναλαμβάνοντας «Δεν ήταν κάτι που το στόχευσα και το ήθελα».
Όσον αφορά στον τρόπο που θα κινηθεί; «Το τι μέλει γενέσθαι είναι κάτι που θα το συζητήσουμε. Αυτό που εμείς καλούμαστε να κάνουμε είναι να εκπροσωπήσουμε τον συνδυασμό μας, την παράταξη μας στην ουσία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο πάνω στις αρχές και στο όραμα που είχε ορίσει ο Τάσος Βαβατσικλής» απάντησε υπενθυμίζοντας τα λόγια του αείμνηστου δημάρχου που είχε πει ότι: «Έτσι όπως χρειάζεται αγώνας και επαγρύπνηση των πολιτών για να είναι το Κοινοβούλιο χώρος έκφρασης και λαϊκής εξουσίας και όχι μικροκομματικών προστριβών και αντιπαραθέσεων, έτσι πιστεύουμε ότι πρέπει να κρατήσουμε την ΤΑ θεσμό επίλυσης των περιφερειακών προβλημάτων χωρίς να πέσουμε στον στείρο τοπικισμό ή της χειραγωγούμενης κομματικοποίησης. Οι αγώνες μας για την ΤΑ έχουν στόχο την σταδιακή μεταφορά της εξουσίας σε αυτούς που δημιουργούν, στους πολίτες , στους τοπικούς φορείς, στο κοινωνικό σύνολο.»

Τέλος, ο κος Ζωγράφου ανέφερε ότι “το «ξε-Κίνημα για την πόλη» είναι εδώ έτοιμο να συνεργαστεί για το καλό αυτού του τόπου και τίποτα περισσότερο” για να προσθέσει ότι: « Το βασικό μας μέλημα ήταν να εκπροσωπήσουμε το συνδυασμό μας σύμφωνα με το πρόγραμμα και τις αρχές που έχουμε. Δεν έχει γίνει ακόμη καμία συζήτηση. Θέλαμε να περάσει το 40ήμερο μνημόσυνο του Τάσου Βαβατσικλή και μετά να τα συζητήσουμε όλα αυτά».
Φώτο: Πέτρος Ζωγράφου: Ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος