Κομοτηνή – Π. Λυγκόζη: Μια κοινωνική λειτουργός που διδάσκει στα παιδιά την κοινωνικοποίηση

Αυτό το καλοκαίρι περνά το χρόνο της συνεργαζόμενη με παιδιά ηλικίας 6 έως 11 ετών. Βήμα – βήμα αποκαλύπτει τον υπέροχο κόσμο που κουβαλούν μέσα τούς. Μαζί και τις εικόνες που τα τρομάζουν, τις δικές τούς απορίες, αλλά και τις ανησυχίες που μπορεί να έχουν. Ο λόγος για την Παρασκευή Λυγκόζη Κοινωνική Λειτουργό – συντονίστρια του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Κομοτηνής, στα Παιδικά Χωριά SOS.

Εργάζεται κοντά σε παιδιά ηλικίας 6 έως 11 ετών με στόχο να βοηθήσει τόσο εκείνη, όσο και οι συνεργάτες της, στην κοινωνικοποίηση των παιδιών, να μάθουν να λειτουργούν στο πλαίσιο μιας ομάδας, να συνεργάζονται και να ευαισθητοποιούνται για διάφορα θέματα, όπως: η προστασία του περιβάλλοντος, η αγάπη για τη Φύση, η αγάπη και ο σεβασμός στον συνάνθρωπο, η απόκτηση εξοικείωσης των παιδιών μεταξύ τους και διάφορα άλλα θέματα που προκύπτουν στον κόσμο των μεγάλων, αλλά και των μικρών.
«Βασικότερος σκοπός όλων των προγραμμάτων είναι να λειτουργούν σαν μια ομάδα» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (7-7-2022).

Συνεργαζόμενη και η ίδια με κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους και άλλους εθελοντές που βοηθούν τα παιδιά θέτει πάντοτε ως στόχο την ευαισθητοποίηση των μικρών παιδιών για διάφορα κοινωνικά θέματα πέρα από την εξοικείωση και την έκφραση των συναισθημάτων, κάτι που όπως λέει η έμπειρη κοινωνική λειτουργός τα βοηθά και στη μετέπειτα ζωή τους. «Φαίνεται η αλλαγή σε κάποια από τα παιδιά» σημειώνει πάντα με την ίδια ευαισθητοποίηση, αγάπη και νοιάξιμο για τους μικρούς καλοκαιρινούς της φίλους.
Όσον αφορά στο ρόλο των γονιών; «Πρώτα από όλα οι γονείς θα πρέπει να επιθυμούν την αλλαγή» σημειώνει και με νόημα προσθέτει: «Η αλλαγή φαίνεται βήμα- βήμα».
Φώτο:αρχείο ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος