Κομοτηνή: Ουσιαστική η συνεισφορά του νοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου – Αναγκαία η περαιτέρω ενίσχυσή του

«Πάλη» με τα προβλήματα των ελλείψεων, που είναι διαχρονικά, αλλά και με τα περιστατικά που ποτέ δεν λείπουν δίνει το υγειονομικό προσωπικό του «Σισμανόγλειου» Νοσοκομείου Κομοτηνής. Στο πλευρό των ιατρών του Νοσοκομείου “έβαλε πλάτη” στα δύσκολα του κορονοϊού και δέχτηκε πολύτιμη «ανάσα» με την παρουσία των επικουρικών.

Το αίτημα της περαιτέρω ενίσχυσης με νέο προσωπικό παραμένει διαρκές μαζί και η έκκληση επιστροφής των δεκατριών (13) ανεμβολίαστων συναδέλφων τους, που παραμένουν εκτός δουλειάς μέχρι το Δεκέμβριο. «Κάποιοι από αυτούς επέστρεψαν ως νοσήσαντες αλλά με την πάροδο έξι μηνών αποχώρησαν και πάλι» δήλωσε στο www.ertnews.gr η ταμίας του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, κα Μαρία Φλωροκάπη και σημείωσε ότι: «Ο φόρτος εργασίας είναι πάντα δεδομένος».

Στο Τμήμα Covid αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται οκτώ (8) περιστατικά Covid, ενώ δεκάδες άλλες άλλα καθημερινά επιβεβαιώνονται ως θετικά στο ΤΕΠ. «Η ενίσχυση με επικουρικό προσωπικό έδωσε κάποιες «ανάσες» στο μόνιμο προσωπικό και πρόσθεσε στον κατάλογο με τα αιτήματα και αυτό της μόνιμης παρουσίας των νέων αυτών συναδέλφων στο πλευρό μας» υποστήριξε.

Σε ό,τι αφορά στην κατάρτιση του προγράμματος των εφημεριών και των νυχτερινών; «Σε κάθε Τμήμα, παρά τις θερινές άδειες, δεν σημειώνονται ιδιαίτερα προβλήματα» δήλωσε η κα Φλωροκάπη και εξήγησε ότι στα Τμήματα με μικρή δύναμη, όπως η Ωτορινολαρυγγολόγικη
και η Ορθοπεδική Κλινική, που είναι στον ίδιο χώρο, η νυχτερινή βάρδια βγαίνει με δύο (2) άτομα , ενώ στα μεγάλα τμήματα με 40 κλίνες, όπως η Παθολογική Κλινική, απαιτούνται για τις αυξημένες ανάγκες δέκα (10) άτομα κατά την πρωινή βάρδια, 4-5 το απόγευμα, 2 το βράδυ.

«Τα περιστατικά που ποτέ δεν λείπουν στο μοναδικό νοσοκομείο της Ροδόπης δυναμώνουν και υπενθυμίζουν το αίτημα της ενίσχυσης με επιπλέον νοσηλευτικό προσωπικό» σημειώνει η κα Φλωροκάπη.
Όσον αφορά στα συνήθη περιστατικά που αντιμετωπίζουν καθημερινά; «Ανάλογα με την εποχή και τα περιστατικά, για παράδειγμα οι αλλεργίες » απαντά η έμπειρη νοσηλεύτρια και κάνει λόγο και για τα «συνηθισμένα», που ποτέ δεν λείπουν, όπως: γαστρορραγίες, αναιμίες, εγκεφαλικά, κατάγματα για τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας κ.α.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος