Κομοτηνή: Όσα ζήτησε ο Ε. Στυλιανίδης από Καραμανλή και Χατζηδάκη

Σειρά από ζητήματα έθεσε ο βουλευτής Ροδόπης της Ν.Δ., Ευριπίδης Στυλιανίδης, μαζί τους δυο συναδέλφους του βουλευτές, Τάκη Χαρίτου του ΣΥΡΙΖΑ και Ιλχάν Αχμέτ του ΚΙΝΑΛ, σε συνέχεια των επαφών της Διακομματικής Επιτροπής για τη Θράκη. Συγκεκριμένα ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ενημέρωσε τον Υπουργό, Κώστα Καραμανλή, για την κατάσταση στη Ροδόπη.

Σύμφωνα με ενημέρωση του Πολιτικού του Γραφείου, ο πρώην υπουργός της ΝΔ διεκδίκησε μεταξύ άλλων: Την άμεση βελτίωση του οδοστρώματος της Εγνατίας Οδού στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη χωρίς να κλείνονται οι τουριστικοί κόμβοι πχ Μαρωνείας-Σαπών σε περιόδους αιχμής. Επίσης, την ταχεία βελτίωση του εθνικού και αγροτικού δικτύου της Ροδόπης, με προτεραιότητα στην αποκατάσταση της γέφυρας του Ιάσμου, η οποία όπως είπε και ο Υπουργός είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας και φυσικά του παραλιακού μετώπου και του ορεινού όγκου.

Κομοτηνή: Όσα ζήτησε ο Ε. Στυλιανίδης από Καραμανλή και ΧατζηδάκηΑκόμη, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης ζήτησε το Υπουργείο Μεταφορών για νέα ρηματική διακοίνωση των ΥΠΕΞ Ελλάδας-Βουλγαρίας, ώστε να επιτραπεί η διέλευση λεωφορείων από τη Νυμφαία. Τη δημιουργία Μαρίνας στην παράκτια ζώνη σε Φανάρι και Κρυονερί – Ίμερο με στόχο την προσέλκυση σκαφών πολυτελείας από τη Μαύρη Θάλασσα, που θα δημιουργήσει τουριστική ανάπτυξη και πολλές θέσεις εργασίας. Δημιουργία εκ νέου σύγχρονου προαστιακού σιδηρόδρομου Θράκης από το Ορμένιο ως την Ξάνθη και τη Δράμα που, όπως είπε, θα ενιαιοποιήσει την περιφέρεια συμβάλλοντας στην τοπική ανάπτυξη. Αλλά και την αναβίωση του σχεδίου για Αεραθλητικό Κέντρο στο πρώην στρατιωτικό Αεροδρόμιο της Αιγείρου με πρόβλεψη και για αερομετακομιδές ασθενών για το νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής.

Στον υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κωστή Χατζηδάκη, έθεσε τα παρακάτω ζητήματα προς επίλυση:

Κομοτηνή: Όσα ζήτησε ο Ε. Στυλιανίδης από Καραμανλή και ΧατζηδάκηΚατέθεσε υπόμνημα του Δικηγορικού και Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Ροδόπης, για να δοθεί παράταση στο ενεργό Κτηματολόγιο της Κομοτηνής καθώς και στο κλειστό Κτηματολόγιο της Αιγείρου, ώστε να αποκατασταθούν θέματα τίτλων κυριότητα των δημοτών και να δοθούν τίτλοι επιτέλους σε εποικιστικά ή ορεινά κτήματα που εκκρεμούν εδώ και χρόνια, τόσο για τους πρόσφυγες όσο και για τη μειονότητα.
Επικαιροποίησε το αίτημα η σύνδεση με το φυσικό αέριο της Κομοτηνής από τη ΔΕΔΑ να επεκταθεί και σε άλλους οικισμούς.
Ζήτησε την επέκταση της χωροθέτησης των αιολικών πάρκων και στους δήμους Μαρώνειας – Σαπών, Κομοτηνής και Ιάσμου.
Ζήτησε την αξιοποίηση της γεωθερμίας καθώς και του ζεόλιθου και του λιθίου που μπορούν να συμβάλουν στην δημιουργία θέσεων εργασίας στην περιοχή.
Τέλος έθεσε θέμα επαναδιαπραγμάτευσης της χρήσης της ζώνης Ραμσάρ σε κάποια σημεία, ώστε να επιτρέπονται οι ελαφρές μορφές ανάπτυξης κυρίως του οικοτουρισμού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος