Κομοτηνή: Ορθοπεταλιές με κατάλληλο εξοπλισμό και τηρώντας τους κανόνες

«Είναι χόμπι και μας καλύπτει είτε κάνοντας μικρές διαδρομές, είτε μεγαλύτερες. Είμαστε ευχαριστημένοι. Αναλόγως το χρόνο που θέλει να διαθέσει ο καθένας  με το ποδήλατο του», δηλώνει ο Παναγιώτης Μαρκόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (25-5-2021). Τον συναντήσαμε σε μια ακόμη ποδηλατική εξόρμηση δική του και του φίλου του Ιωάννη Ορφανουδάκη.

Κομοτηνή: Ορθοπεταλιές με κατάλληλο εξοπλισμό και τηρώντας τους κανόνες
Ο Άγγελος Ορφανουδάκης και ο Παναγιώτης Μαρκόπουλος

50-60 χιλιόμετρα καθημερινά και το Σαββατοκύριακο 100 -120 χιλιόμετρα τα διανύουν με κέφι ξεχωριστό και πάντα σε φόρμα. «Πηγαίνουμε στην Ξάνθη και γυρνάμε χαλαρά…» δηλώνει ο Παναγιώτης Μαρκόπουλος και για τα οφέλη μιλά ο Άγγελος Ορφανουδάκης κάνοντας λόγο για ψυχική και σωματική υγεία.
Ο Άγγελος ασχολείται 7 χρόνια με το ποδήλατο, 4 ο Παναγιώτης. Και για τους δύο το ποδήλατο είναι ένα ταξίδι, μια εκδρομή, μια αφορμή για συνάντηση με φίλους. «Συνδυάζει τα πάντα, ψυχική και σωματική υγεία, παρέα, εκτόνωση» δηλώνει ο Παναγιώτης και στο ερώτημα αν είναι ένα μοναχικό άθλημα, ο Άγγελος απαντά πως “εξαρτάται από το χαρακτήρα… Εμείς επιλέγουμε την παρέα γιατί είναι και άθλημα επικίνδυνο χρειάζεται να έχεις κάποιον μαζί σου. Δεν είναι παίρνεις το ποδήλατο και ξεκινάς, συμβαίνουν πολλά πάνω στο δρόμο και ιδίως αν κάνεις ποδήλατο στο βουνό”.
Και οι δύο υποστηρίζουν πως απαραίτητος είναι ο εξοπλισμός: «Το κράνος, το πίσω φώς της ημέρας, το ανακλαστικό γιλέκο, το καθρεφτάκι και φυσικά το να επιδεικνύει κανείς πάντα ιδιαίτερη προσοχή» λέει ο Άγγελος Ορφανουδάκης και ο Παναγιώτης Μαρκόπουλος αποκαλύπτει το μάθημα, που του έχει χαρίσει η ενασχόληση με την ποδηλασία αυτά τα τέσσερα χρόνια: «Παρατηρούμε τον δρόμο διαφορετικά, σεβόμαστε, θα δώσουμε προτεραιότητα, θα αφήσουμε να περάσουν οι άλλοι».
Τέλος, πριν συνεχίσουν τις ορθοπεταλιές τους ο Ιωάννης Ορφανουδάκης σημειώνει: «Η ποδηλασία είναι ένα πολύ καλό άθλημα. Όσοι δεν έχουν ασχοληθεί καιρός να αρχίσουν, προσφέρει φυσική κατάσταση και ψυχική υγεία. Όσοι δεν το έχουν ξεκινήσει ας ξεκινήσουν».

Ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος