Κομοτηνή: Όνειρα με άρωμα λεβάντας

Το ξεχωριστό άρωμα της λεβάντας τον οδήγησε σε έναν όμορφο, μα συνάμα δύσκολο χώρο. Ο Γιώργος Φούφας στα 33 του χρόνια δηλώνει καλλιεργητής λεβάντας χωρίς να νιώθει πια πολύ μοναξιά στο χώρο αυτό. Όταν ξεκινούσε, πριν δύο χρόνια, ήταν αυτός κι ένας ακόμη στην Ξάνθη που ασχολούνταν μ’ αυτή την καλλιέργεια και τώρα έχουν ακολουθήσει κι άλλοι τρεις καλλιεργητές…Ο δρόμος έχει για τα καλά ανοίξει.

Κομοτηνή: Όνειρα με άρωμα λεβάντας« Μου άρεσε πολύ το φυτό και ξεκίνησα να το καλλιεργώ. Το άρωμα της είναι εντυπωσιακό. Ξεκινήσαμε με 25 στρέμματα και με δύο διαφορετικές ποικιλίες, η μια για το αιθέριο έλαιο που είναι καλής ποιότητας και η άλλη για τα πουγγιά που βγάζουμε» δηλώνει στην ΕΡΤ Κομοτηνής και σημειώνει «Να είναι καλά και οι γονείς μου βέβαια που βοηθάνε πολύ. Με πολύ αγάπη στη φύση και στον άνθρωπο όλοι μαζί προσπαθούμε.»

Μιλά για τα πρώτα βήματα χωρίς να κρύβει ότι δυσκολεύτηκε «Κάθε αρχή και δύσκολη, αλλά αν προσπαθήσει κάποιος, αν επιμείνει , θα κερδίσει στο τέλος» λέει με ειλικρίνεια και προσθέτει «Στην αρχή ήμουν εγώ κι ακόμη ένας στην Ξάνθη. Τώρα είμαστε τέσσερις –πέντε και σιγά – σιγά η λεβάντα αποκτά φίλους. Ειδικά για το αιθέριο έλαιο υπάρχει ζήτηση.»

Η απόσταξη μέχρι στιγμής γίνεται στη Θεσσαλονίκη. Χρειάζεται ακόμη μεγάλη προσπάθεια, αλλά πια δεν φοβάται. «Ξεκίνησα με μια μικρή τσάπα στο χέρι και σιγά – σιγά συνεχίζω» λέει προσθέτοντας «Μου αρέσει το χρώμα, το άρωμα. Και ο κόσμος είναι ευχαριστημένος, τα καλά του λόγια μου δίνουν κουράγιο να συνεχίσω» σημειώνει και αντιμετωπίζει με άρωμα λεβάντας κι όνειρα πολλά το μέλλον…
Φώτο: Ο κος Γιώργος Φούφας παραγωγός λεβάντας ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος