Κομοτηνή: Ομάδα πυρασφάλειας σε επιφυλακή από τον δήμο

Ομάδα Πυρασφαλείας συγκρότησε η Πολιτική Προστασία του δήμου Κομοτηνής η οποία θα λειτουργεί καθ όλη την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου σε μια προσπάθεια προστασίας του δασικού πλούτου της περιοχής. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο, κο Θέμη Τζενετίδη ο καθαρισμός των δασυλλίων της περιοχής είναι στις προτεραιότητες της ομάδας.

«Η τεχνική υπηρεσία είναι έτοιμη να συνδράμει το έργο της Πυροσβεστικής με τον μηχανισμό που διαθέτει , με μηχανήματα, προσωπικό και υδροφόρες.» υποστηρίζει ο κος Τζενετίδης κι εξηγεί ότι προτεραιότητα δίνεται στην πρόληψη για να μην χρειαστεί να υπάρξει καταστολή ή όπου προκύψει αυτή να είναι άμεση σημειώνοντας: «Με τις δυνατότητες που έχουμε είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο».

Κομοτηνή: Ομάδα πυρασφάλειας σε επιφυλακή από τον δήμο
Ο κος Θέμης Τζενετίδης

Ο μηχανισμός του δήμου αποτελείται από τις δυνάμεις της Τεχνικής Υπηρεσίας, τον εξοπλισμό και το  προσωπικό του Τμήματος Καθαριότητας. «Μπορούμε να συνδράμουμε, όπου μας ζητηθεί, αλλά προτεραιότητα δίνουμε στον καθαρισμό, στην απομάκρυνση χόρτων και ξερών κλαδιών. Εντοπίζονται τα μονοπάτια και καθαρίζονται. Για τα οικόπεδα μας ενημερώνουν οι ιδιώτες, υποβάλλουν αιτήσεις και εμείς ανάλογα με τα αιτήματα που έχουμε προβαίνουμε σε ενέργειες αποψίλωσης και καθαρισμού των οικοπέδων , δασυλλίων και πρανές οδών. Ήδη έχουμε έρθει σε συμφωνία  με ιδιωτικό συνεργείο για την κοπή χόρτων σε όλη την επικράτεια του δήμου.»

Όσον αφορά στην ύπαρξη εθελοντών; Ο κος Τζενετίδης υποστηρίζει ότι δεν έχει συγκροτηθεί εθελοντική ομάδα γιατί είναι δύσκολα τα καθήκοντα αυτού του είδους για ανθρώπους που δεν γνωρίζουν. «Πρέπει να είναι τεχνικά καταρτισμένοι όσοι ασχολούνται για να μπορούν να αποδώσουν. Υπάρχει ο κίνδυνος ατυχήματος, κανείς δεν μπορεί να αναλάβει την ευθύνη για κάποιο ατύχημα» εξηγεί και καλεί τους πολίτες να συνδράμουν με την υπεύθυνη συμπεριφορά τους.
«Οι πολίτες θα πρέπει να είναι σωστά ενημερωμένοι. Να μπαίνουν στο site του δήμου , να ακούν τις ανακοινώσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, να ενημερώνονται για τις καιρικές συνθήκες, τους κινδύνους που ελλοχεύουν, ώστε να λαμβάνουν και οι ίδιοι τα απαραίτητα μέτρα» δηλώνει ο κος Τζενετίδης και σημειώνει πως είναι και οι ίδιοι υπεύθυνοι και υπόλογοι κάθε φορά που κάνουν εργασίες χρησιμοποιώντας εργαλεία που προκαλούν σπινθήρες, όταν δεν επιτρέπεται, λόγω καιρικών συνθηκών, ή προβαίνουν σε άναμμα φωτιών, όταν επίσης δεν επιτρέπεται. «Υποχρέωση δική τους είναι και η άμεση ενημέρωση για την προστασία, για να μπορούμε να προβαίνουμε κι εμείς στην κατάσβεση πυρκαγιών ή ό,τι άλλο χρειαστεί.»
Φώτο: Ο κος Θέμης Τζενετίδης ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος