Κομοτηνή: Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Run Greece της Αλεξανδρούπολης

Δύο χρόνια μετά το Run Greece Αλεξανδρούπολη επανέρχεται ζητώντας τη «στήριξη» των δρομέων της Ροδόπης και της Ξάνθης. “Μετά από δύο χρόνια αναβολής αυτών των γεγονότων τέτοιου επιπέδου μαζικού δρομικού κινήματος λόγω Covid, σας θυμίζω ότι το προηγούμενο ραντεβού ήταν το Σεπτέμβριο του 2019, πάμε όλοι μαζί για το 7ο φέτος” δήλωσε ο Κώστας Πατερόπουλος, καθηγητής Φυσικής Αγωγής , «ψυχή» του «Δρομέα Θράκης».

Το ραντεβού δίνεται αυτή την Κυριακή στις 10 το πρωί για τον αγώνα των 10 khm , για τους πιο μυημένους δρομείς-αθλητές, και στις 10:30 θα δοθεί η εκκίνηση του πιο λαϊκού αγώνα , αυτού των 5 Khm .

Κομοτηνή: Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Run Greece της Αλεξανδρούπολης
Ο κος Κ. Πατερόπουλος, δεύτερος από αριστερά, σε παλαιότερο στιγμιότυπο (φώτο αρχείο ΕΡΤ)

Όσον αφορά στους κανόνες που θα ισχύσουν; Οι διαφορές σε αυτή τη διοργάνωση είναι πάρα πολλές δήλωσε ο κος Πατερόπουλος μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (17-9-2021) και πρόσθεσε πως θα ζητείται είτε το πιστοποιητικό του εμβολιασμού, είτε το πιστοποιητικό νόσησης.

«Ο κανονισμός είναι πολύ αυστηρός στα πρωτόκολλα που έχει στείλει στη διοργάνωση , όπως σε όλα τα δρομικά γεγονότα, Μαραθωνίων , ημιμαραθωνίων, έτσι και στο Run Greece, υπάρχουν αυτά τα αυστηρά πρωτόκολλα, έτσι αυτομάτως κάποιος μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας μένει έξω από τον αγώνα» δήλωσε ο κος Πατερόπουλος και εξήγησε ότι όρια υπάρχουν και στον αριθμό των δρομέων που θα πάρουν μέρος καθώς ο αριθμός τους δεν είναι ανεξέλεγκτος, πάλι λόγω των πρωτοκόλλων. Υπολογίζεται πως 1000 θα είναι συμμετέχοντες, αριθμός που θεωρείται πολύ σημαντικός, μετά από δύο χρόνια στάσης για τα μεγάλα αθλητικά δρομικά γεγονότα. «Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε ο μεγάλος μαραθώνιος της Αθήνας με πάρα πολύ κόσμο, συμμετείχαν 4-5000 αθλητές. Δηλαδή εκείνα τα μεγάλα νούμερα που βλέπαμε τις προηγούμενες χρονιές των 10-20.000 αυτομάτως δεν υπάρχουν είτε λόγω των αυστηρών πρωτοκόλλων είτε και λόγω μιας γενικής φοβίας που υπάρχει στον απλό κόσμο να συγχρωτιστεί»
Η χρήση μάσκας θα είναι απαραίτητη μέχρι και την «πιστολιά» του εφέτη ενώ θα τηρούνται οι αποστάσεις τουλάχιστον δύο μέτρων, μεταξύ των δρομέων στην εκκίνηση. Πάλι λόγω των Πρωτοκόλλων ο παιδικός αγώνας και αγώνας για ΑμεΑ δεν θα πραγματοποιηθεί (“για λόγους ασφαλείας”).

«Δεν το βάζουμε κάτω» δειλών ει με πείσμα ο κος Πατερόπουλος «στεναχωρηθήκαμε για όλα αυτά, αλλά πρέπει η ζωή να συνεχιστεί και έστω με αυτούς τους καινούργιους κανόνες δεν πρέπει να αφήσουμε να πάει χαμένη η ευκαιρία να βρεθούμε δηλαδή ξανά όλοι μαζί, κοντά όλοι αυτοί που αγαπούν το δρομικό κίνημα και είναι πάρα πολλοί».

Το Run Greece της Αλεξανδρούπολης είναι το μεγαλύτερο σε μαζικότητα αθλητικό γεγονός όλης της Βόρειας Ελλάδας μετά τη Θεσσαλονίκη, με συμμετοχές 3.500 αθλητών που φανέρωναν ότι έχει αγαπηθεί. Πάνω από τριάντα φορείς συνεργάζονται για τη φετινή του επιτυχία, όπως και για τις παράλληλες δράσεις.

Info
Δρομείς από τη Ροδόπη, την Ξάνθη αλλά και από όπου αλλού που θα θελήσουν να πάρουν μέρος στον αγώνα θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι εγγραφές θα γίνονται μέχρι και το Σάββατο στο Νομαρχείο της Αλεξανδρούπολης δια ζώσης, αλλά και μέσω τηλεφώνου, Facebook κ.α. ώστε το πρωί της Κυριακής οι δρομείς από άλλες πόλεις να πάρουν τον ρουχισμό τους και τον αριθμό τους για να συμμετάσχουν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος