Κομοτηνή: Οι ταχυδρόμοι της πόλης

Τέσσερις όλοι κι όλοι διανομείς – ταχυδρόμοι έχουν αναλάβει τη διανομή της αλληλογραφίας, των λογαριασμών, των φακέλων και την καταβολή συντάξεων σε μια πόλη εξήντα και πλέον χιλιάδων κατοίκων.

Στο ταχυδρομείο της Κομοτηνής ο Κώστας, ο Μιχάλης, ο Σάββας και ο Αρχοντής «χωρίζουν» την πόλη σε τέσσερα μέρη κι αναλαμβάνουν δράση ο καθένας στο δικό του «κομμάτι».

Τους συναντήσαμε στο ξεκίνημα της ημέρας, πριν τις 06:00. Στο ίδιο τμήμα ήταν δεκατέσσερις το 1998. «Η δουλειά είναι ίδια, δεν βγαίνει» δήλωσαν στο www.ertnews.gr κι εξήγησαν ότι μπορεί η αλληλογραφία (ανταλλαγή γραμμάτων) να μην είναι πια στις προτιμήσεις των πολιτών, ωστόσο, υπάρχει πληθώρα φακέλων που πρέπει να διανεμηθούν.

«Διανύουμε 15 χιλιόμετρα για το ένα δρομολόγιο. Κάνουμε τρία δρομολόγια ο καθένας. Αν αρρωστήσει κανείς ο όγκος δουλειάς είναι εδώ και τον περιμένει» δήλωσαν στο www.ertnews.gr ζητώντας ενίσχυση του τμήματος της διανομής. Όσον αφορά στη διανομή των συντάξεων; «Κινδυνεύει η ζωή μας. Αν γίνει δε κάτι και χαθούν χρήματα, θα πρέπει να τα βάλουμε από την τσέπη μας» απαντούν.

Τρείς 54χρονοι και ένας 60χρονος εργαζόμενοι που έπιασαν και διένειμαν χιλιάδες φακέλους. «Άδειες δεν μπορούμε να πάρουμε γιατί ξέρουμε ότι είτε θα φορτωθεί τη δουλειά μας κάποιος συνάδελφος, είτε θα είναι εκεί ένας τεράστιος όγκος φακέλων και θα μας περιμένει.» δηλώνουν ζητώντας στήριξη.

Τέλος, φροντίζουν να επισημάνουν ότι υπάρχουν πολλές εταιρείες που κάνουν διανομή με τους υπαλλήλους τους να μην γνωρίζουν τις γειτονιές και τα σημεία της πόλης, να κάνουν λάθη εκείνοι, αλλά συχνά κι αναίτια, οι διανομείς του Ταχυδρομείου να εισπράττουν παράπονα χωρίς να έχουν καμία ευθύνη. «Ο κόσμος δεν γνωρίζει» λένε με κατανόηση και συνεχίζουν την προσπάθεια. Όταν οι δείκτες δείξουν 07:20 με την τσάντα στους ώμους θα ξεκινήσουν τη διανομή περνώντας από γειτονιές που γνωρίζουν σαν την παλάμη τους και καλημερίζοντας κατοίκους που τους ξέρουν με το μικρό τους όνομα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος