Κομοτηνή: Οι μεγάλες αυξήσεις στα είδη κυνηγιού μείωσαν τις εξόδους των κυνηγών της Ροδόπης

Οι μεγάλες αυξήσεις στα είδη κυνηγιού στάθηκαν αφορμή φέτος να μειωθούν στο μισό οι έξοδοι των κυνηγών της Ροδόπης.

Όπως σημειώνουν στο www.ertnews.gr έμποροι κι ασχολούμενοι με το κυνήγι οι αυξήσεις στα κυνηγετικά είδη καθιστούν φέτος πολυτέλεια την ενασχόληση με το αγαπημένο τους χόμπι.

Στα ρούχα, στα φυσίγγια και στα αξεσουάρ κυνηγιού οι τιμές έχουν ανέβει 30, 40 και 50% σημειώνουν μιλώντας για συχνές ανατιμήσεις από την πλευρά των προμηθευτών τους και εξηγούν ότι: «Όταν ανεβαίνει η τιμή του σίδερου, ακολουθεί η άνοδος των τιμών και στα υπόλοιπα προϊόντα». Καθοριστικός παράγοντας στη φετινή μείωση της κυνηγετική δράσης κατά 30 και 40% σε σχέση με πέρσι και η άνοδος των τιμών των καυσίμων. Περιορίζει τις μετακινήσεις και μηδενίζει τις επισκέψεις κυνηγών από άλλες περιοχές της Ελλάδας σε έναν κατεξοχήν κυνηγότοπο, όπως είναι η Ροδόπη . «Τώρα προέχουν τα πιο βασικά, η αγορά των τροφίμων και των ειδών πρώτης ανάγκης», τονίζουν οι ίδιοι και σημειώνουν ότι «εκδράμουν πια μια φορά στις δεκαπέντε μέρες και αν».

«Κιάλια, κυνηγετικά άρβυλα, πυξίδες κι αδιάβροχα δεν ανανεώνονται. Αλλά και τα απαραίτητα φυσίγγια χρησιμοποιούνται με φειδώ. Και φυσικά ούτε κουβέντα για την αντικατάσταση όπλων» τονίζουν έμποροι της Κομοτηνής και παράλληλα σημειώνουν ότι υπάρχουν προϊόντα που πωλούνται σε διπλάσια τιμή από ότι πέρσι.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος