Ένα εγχείρημα οργανωμένης εγκατάστασης της βάσης δεδομένων του 1ου ΕΠΑΛ ξεκίνησε το τμήμα Ηλεκτρονικών του σχολείου στην Κομοτηνή.
Το τοπικό δίκτυο θα αφορά την ενσωμάτωση στοιχείων και πληροφοριών του σχολείου και θα διευκολύνει τη χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Επιπλέον, θα οργανώσει σε μια ουσιαστική βάση και το αρχείο του σχολείου.
Το πιο σημαντικό όλων είναι πως αυτή τη διαδικασία την ξεκίνησαν οι καθηγητές και οι μαθητές του τμήματος Ηλεκτρονικών, περνώντας από τη θεωρία στην πράξη, και κάνοντας ένα εργαστήριο δια ζώσης, με ωφελούμενο και αποδέκτη το σχολείο στο οποίο φοιτούν.
«Πριν λίγες μέρες ξεκινήσαμε αυτό εγχείρημα και οι μαθητές και καθηγητές με πολύ ενθουσιασμό και μεράκι… Ωστόσο, τα νέα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν από σήμερα, μας στερούν τους μαθητές μας, μια και η τηλεκπαίδευση μπήκε από σήμερα ξανά στη ζωή μας, απογοητεύοντας μαθητές και καθηγητές και υποχρεώνοντάς μας να γίνεται το μάθημα από τις οθόνες. Ας ελπίσουμε πως θα γυρίσουμε στις 16 Μάρτη και θα μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε το στήσιμο του τοπικού δικτύου δεδομένων μας, το οποίο θα χρειαστεί μια εβδομάδα περίπου». Αυτό τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο Καθηγητής στο τμήμα Ηλεκτρονικών Θανάσης Κασάπης.
Ο εγκλεισμός λόγω κορονοϊού έχει αναβάλλει δράσεις και διαγωνισμούς στο πλαίσιο της προσπάθειας για μια νέα αρχή για τα ΕΠΑΛ -στους οποίους το τμήμα Ηλεκτρονικών στο ΕΠΑΛ Κομοτηνής συμμετείχε και ήταν πάντα στους πρώτους.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος