Κομοτηνή: Οι κηπουροί της πόλης

Τέσσερις εργαζόμενοι όλοι κι όλοι φροντίζουν το πράσινο της Κομοτηνής και των οικισμών του δήμου. Ο Άγγελος Βαργεμετζίδης, ο Κωνσταντίνος Ντάγκος, ο Στέλιος Μπάτας και ο Τάσος Κιοκτσής. Όλες οι εργασίες φύτευσης, κοψίματος, αντικατάστασης φυτών και κουρέματος περνούν από τα χέρια τους. Βολβοί και ρίζες, άνθη και κλαδέματα δική τους έγνοια επίσης.

«Το 1987 εργαζόμασταν είκοσι άτομα, σήμερα για τις ίδιες εργασίες είμαστε τέσσερις», λένε στο ertnews.gr «Εκ των πραγμάτων δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σε ό,τι ζητάει ο κόσμος», δηλώνουν στην αρχή του πρωινού και της έναρξης μιας ακόμη  νέας προσπάθειας.

Κομοτηνή: Οι κηπουροί της πόλης

Γνωρίζουν από πρώτο χέρι την αναγκαιότητα ενίσχυσης της υπηρεσίας τους «με έμπειρο», όπως λένε προσωπικό. «Μόλις αρχίζουν να μαθαίνουν το αντικείμενο, τελειώνουν οι συμβάσεις και αποχωρούν», σημειώνουν ξέροντας πως ο χώρος τους απαιτεί γνώση καλή, προσπάθεια και υπομονή. Όσον αφορά στις αντιδράσεις του κόσμου; «Ο κόσμος ευχαριστιέται στη θέα του όμορφου και του φροντισμένου, αλλά δεν το σέβονται πάντα όλοι», τονίζουν αποκαλύπτοντας πως καταγράφουν, όμως  και παράπονα και αιτήματα.
Θεωρώντας και οι δύο απαραίτητη την αλλαγή νοοτροπίας. “Λίγο  παραπάνω νοιάξιμο για το δημόσιο χώρο», όπως λένε, προτρέποντας  τους πολίτες να «ασχοληθούν και οι ίδιοι λίγο με τη γειτονιά τους».

Οι δείκτες δείχνουν 07:00 και εκείνοι είναι έτοιμοι να πάρουν και πάλι το δρόμο. Σκάψιμο παρτεριών, απομακρύνσεις των παλιών και των αποξηραμένων, νέες φυτεύσεις. Μια μεγάλη πια πόλη η Κομοτηνή με τις δικές της αυξημένες ανάγκες και τους πολίτες έτοιμους να χαρούν με το ωραίο, αλλά και να γκρινιάξουν με την απουσία του, χωρίς να γνωρίζουν απαραίτητα ότι τέσσερις όλοι κι όλοι είναι οι κηπουροί της πόλης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος