Κομοτηνή: Οι φοιτητές του Τμήματος Φυσικής Αγωγής μιλούν για την πόλη και τις σπουδές τους

«Πολύ τσιμέντο και περιορισμένες επιλογές», αυστηροί στις «παρατηρήσεις» τους είναι οι 4ετείς φοιτητές και φοιτήτριες του ΤΕΦΑΑ για την Κομοτηνή. Έχουν ήδη τέσσερα (4) χρόνια στην πόλη και γνωρίζουν καλά κάθε της γωνιά, αλλά και τους ρυθμούς της.

Μίλησαν στο ertnews.gr και στάθηκαν με αγάπη, αλλά και κριτικό βλέμμα για τον τόπο και το πανεπιστήμιο που αγκαλιάζει τα φοιτητικά τους χρόνια.

«Οι εγκαταστάσεις της Σχολής είναι πολύ καλές», είπαν και σημείωσαν την πολύ καλή σχέση με καθηγητές και συμφοιτητές. «Μικρή πόλη, οικογενειακό κλίμα, όπου κι αν πας συναντάς ανθρώπους που γνωρίζεις», ανέφεραν και στάθηκαν στην ανάγκη συχνότερων δρομολογίων που να συνδέουν «τον κόσμο της Σχολής με αυτόν της Κομοτηνής».
Αναζήτησαν, όπως είπαν, περισσότερες επιλογές, αλλά «δεν τις βρήκαν» και πρόσθεσαν «ως φοιτητούπολη χρειάζεται να δημιουργηθούν περισσότερες διέξοδοι για τους νέους και τις νέες πέρα από τα καφέ».
Μιλώντας για το μέλλον τους το 60% αυτών που συμμετείχαν στις απαντήσεις των ερωτήσεων του ertnews.gr δήλωσε ότι θα “έβλεπε” με ενδιαφέρον εργασία στο χώρο της Εκπαίδευσης. Οι υπόλοιποι όχι. Όσον αφορά δε στα αίτια και στις αφορμές που τους προκαλούν προβληματισμό; Η οικονομία έρχεται πρώτη κι ακολουθούν «ζητήματα ηθικής», όπως είπαν. Μάλιστα μένοντας περισσότερο σε αυτό σημείωσαν ότι «σε πολλά θέματα παρατηρείται μια οπισθοδρόμηση».
Αποκαλύπτοντας δε τα συναισθήματά τους για το αύριο οι περισσότεροι/ες τόνισαν πως βλέπουν το ποτήρι μισογεμάτο. Ότι νιώθουν περιέργεια κι ανάμεικτα συναισθήματα αισιοδοξίας κι απαισιοδοξίας για την επόμενη μέρα, μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους. Και με πείσμα έστειλαν το δικό τους μήνυμα στους συνομηλίκους τους: «Να μην πτοούνται από τις δυσκολίες και να μην σταματούν να ονειρεύονται».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος