Κομοτηνή: Οι Φιλοτέχνες στα βήματα της Θράκης τίμησαν το χορό (video)

Με μικρή καθυστέρηση, λόγω του εορτασμού της Πρωτομαγιάς, καθώς η παγκόσμια ημέρα χορού τιμάται κάθε χρόνο στις 29 Απριλίου, αλλά και με ένα μεγάλο διάλειμμα απουσίας λόγω του κορονοϊου, η Στέγη Πολιτισμού, Παράδοσης και Λαογραφίας «Φιλοτέχνες» επανήλθε στο “ραντεβού” της με το χορό, έξω από τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Με χορό, παραδοσιακούς ήχους και τραγούδια της Θράκης τίμησε σήμερα στην Κομοτηνή ξανά την Παγκόσμια Ημέρα Χορού.

Κομοτηνή: Οι Φιλοτέχνες στα βήματα της Θράκης τίμησαν το χορό (video)Σαράντα (40) χορευτές και μουσικοί υπό τις οδηγίες του Κυριάκου Αντωνίου, του χοροδιδασκάλου των «Φιλοτεχνών» σκόρπισαν νότες και συμπαρέσυραν στα βήματα της Παράδοσης τους τυχερούς που βρέθηκαν σήμερα στο προαύλιο του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.
«Είναι η χαρά μας μεγάλη που βρεθήκαμε σήμερα όλοι μαζί παρουσιάζοντας ένα μικρό δείγμα γραφής από τον μεγάλο πλούτο της Θράκης» δήλωσε ο κος Αντωνίου μην λησμονώντας να ευχαριστήσει τόσο το Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων για τη στήριξη, την εμπιστοσύνη και τη μεγάλη ζεστή «αγκαλιά», που άνοιξε για όλους και όλες, όσο και τη Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού και την πρόεδρο Νατάσα Λιβεριάδου.

Η σημερινή παρουσία τους κέρδισε το χειροκρότημα του κοινού-το εκκλησίασμα που εκείνη την ώρα αποχωρούσε από το Ναό, αλλά και οι περίοικοι, οι τυχεροί περαστικοί, με την εμφάνιση χορευτών και μουσικών να αφιερώνεται από το ξεκίνημά της στη σημερινή γιορτή της μητέρας. «Στην κάθε μητέρα που γιορτάζει», όπως χαρακτηριστικά ο κος Κυριάκος Αντωνίου ανέφερε, «στην κάθε μητέρα που κάνει ένα σημαντικό αγώνα στη ζωή της για παιδιά, οικογένεια, εργασία».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος