Κομοτηνή: Οι φίλοι μας τα ζώα

Φίλοι με τα ζώα. «Οι φίλοι μας τα ζώα» λένε εκείνοι. Νωρίς το πρωί ή το απόγευμα, στους δρόμους και στο πάρκο της πόλης. Η καθιερωμένη έξοδος από το σπίτι. Οι φίλοι τους τα ζώα να τους ακολουθούν ή να προπορεύονται κι εκείνοι να απολαμβάνουν τη βόλτα μαζί τους.

Όλοι τους δηλώνουν την απέχθεια τους κάθε φορά που ένα καινούργιο περιστατικό κακοποίησης ζώου βλέπει το φως της δημοσιότητας. «Είναι απαράδεκτο αυτό που κάνουν, όσοι κακοποιούν τα ζώα δεν είναι άνθρωποι» αναφέρουν και σπεύδουν να ζητήσουν από τον κάθε ιδιοκτήτη ζώου, σκύλου ή γάτας να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
«Αν δεν μπορείς: Να το κρατήσεις σωστά, να το φροντίσεις σωστά μην τον αποκτάς» ανέφερε φίλος τετράποδου που έχει τέσσερα συμπαθή σκυλιά να φροντίσει. «Ζούμε μαζί είναι σαν να είναι τέσσερα επιπλέον άτομα στην οικογένειά μας. Όποιος δεν αγαπάει τα ζώα δεν αγαπάει και τους ανθρώπους» σημειώνει.

Μιλώντας για τα αδέσποτα που κινούνται στους δρόμους της Κομοτηνής καλούν όλους μαζί και τον καθένα ξεχωριστά: ιδιοκτήτες, δήμο και πολιτεία να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι που προτρέπουν τους ζωόφιλους να αποκτήσουν σκύλο υιοθετώντας κάποιο από τα αδέσποτα που βρίσκουν καταφύγιο στο κυνοκομείο.

«Είμαι υπέρ της ιδιοκτησίας, όχι όμως και υπέρ του εμπορίου ζώων και των αγοροπωλησιών» δηλώνει μουσικός που κάθε φορά που ασχολείται με τη σύνθεση ο πρώτος που ακούει τις εμπνεύσεις του είναι ο πιστός του φίλος…με αυτόν παρέα συνεχίζει την απογευματινή του βόλτα.

Info
Το πρώτο τρίμηνο του έτους πραγματοποιήθηκαν 122 υιοθεσίες από το Δημοτικό Κυνοκομείο Κομοτηνής. Όσοι ενδιαφέρονται ν’ αποκτήσουν έναν νέο φίλο μπορούν να επισκέπτονται τη σελίδα του Κυνοκομείου στο facebook:
https://www.facebook.com/groups/508868182600163
Τηλέφωνο επικοινωνίας με το Δημοτικό Κυνοκομείο: 25310 84675. Για την μετάβαση στο Κυνοκομείο προϋποτίθεται επικοινωνία και ραντεβού. Ωράριο: 11:00 – 13:00, από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος