Κομοτηνή: Οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 25η Μαρτίου

Έπαρση της Σημαίας στο χώρο του Ηρώου της πόλης, με απόδοση τιμών από δύο οπλίτες ΣΝ.

Οι εξής εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν με την ευκαιρία του εορτασμού της Επετείου της Εθνικής παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821 στην Κομοτηνή.

Επίσημη έπαρση της Σημαίας στον χώρο του Ηρώου της πόλης, με απόδοση τιμών από άγημα δεκαοχτώ ατόμων και έναν επικεφαλής, τμήμα στρατιωτικής μουσικής και δύο οπλίτες στρατονόμους, το Σάββατο 25 Μαρτίου 2023 στις 08:00π.μ. Η στρατιωτική μουσική της ΧΧΙ ΤΘΤ θα περιέλθει σε κεντρικές οδούς της πόλης της Κομοτηνής παιανίζοντας τον εωθινό και εμβατήρια.

Κομοτηνή: Οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 25η Μαρτίου

Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2023 08:00 Έπαρση της Σημαίας στον χώρο του Ηρώου της πόλης, με απόδοση τιμών από δύο οπλίτες ΣΝ.10:30 Επιμνημόσυνη δέηση, στο Ηρώο της Πόλης, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονα και θα ακολουθήσει απότιση φόρου τιμής με κατάθεση στεφάνων παρουσία αρχών, από τους σπουδαστές, μαθητές, προσκόπους και οδηγούς.

Πραγματοποίηση ομιλιών σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία, τις δημόσιες Υπηρεσίες, και τα ΝΠΔΔ.

Σάββατο, 25 Μαρτίου 2023 08:00 Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών.10:30 Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου όπου θα προεξάρχει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων. Μετά τη δοξολογία, θα εκφωνηθεί στον Ιερό Ναό ο πανηγυρικός της ημέρας από τον Αναπληρωτή Διευθυντή του 2ου Γενικού Λυκείου Κομοτηνής Ηλία Φωτιάδη.

10:50 Επιμνημόσυνη δέηση από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονα μπροστά στον ανδριάντα του Εθνεγέρτη Μητροπολίτη Μαρωνείας Κωνστάντιου στον αύλειο χώρο του Ιερού Καθεδρικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου

11:00 Επιμνημόσυνη δέηση χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονα, στον χώρο του Ηρώου της πόλης και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων. Στη συνέχεια θα τηρηθεί σιγή ενός λεπτού. Τιμές θα αποδοθούν από άγημα δεκαοχτώ ατόμων και έναν επικεφαλής, τμήμα στρατιωτική μουσικής και δύο οπλίτες στρατονόμους.12:00 Παρέλαση των πολιτιστικών – αθλητικών οργανώσεων, της φοιτητικής και μαθητικής νεολαίας, των σωμάτων Ελλήνων προσκόπων και Ελληνίδων οδηγών, των ενόπλων δυνάμεων, της ελληνικής αστυνομίας κ.λ.π. Χώρος παρέλασης ορίζεται η Λεωφόρος Δημοκρατίας και η οδός Ορφέως. Χώρος συγκέντρωσης των τμημάτων ορίζεται ο χώρος πίσω από την ΛΑΦΚ.

Κυριακή, 26 Μαρτίου 2023 18:10 Υποστολή της Σημαίας στον χώρο του Ηρώου της πόλης με μέριμνα του ΑΔΦΚ. Το στρατιωτικό σκέλος της εκδήλωσης παρακαλείται να ρυθμίσει ο ΑΔΦΚ, της Δημόσιας Τάξης η Αστυνομική Δ/νση Ροδόπης, της δε εθιμοτυπίας ανάλογα, με την αρμοδιότητά τους, η Περιφέρεια ΑΜΘ διά των υπηρεσιών της στην ΠΕ Ροδόπης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος