Κομοτηνή: Οι δύσκολες μέρες της εστίασης «πνίγουν» τοπικά προϊόντα

Το δικό τους κόστος λόγω της πανδημίας φαίνεται πως πληρώνουν ντόπιοι παραγωγοί και μεταποιητές τοπικών προϊόντων, καθώς η μη λειτουργία της εστίασης δημιουργεί προβλήματα στην απορρόφηση των προϊόντων που παράγουν.

«Λόγω της πανδημίας και των μέτρων οι τοπικοί επαγγελματίες στο χώρο της εστίασης δεν έχουν μεγάλες δυνατότητες να επενδύσουν στα τοπικά προϊόντα, εκείνο που προέχει είναι η επιβίωση της επιχείρησής τους», δήλωσε ο Ανέστης Βαφειάδης, πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης. Όπως υποστήριξε, «τα τοπικά προϊόντα πάντα έχουν θέση στους καταλόγους μας, ό,τι παράγει ο ευλογημένος τόπος της Θράκης, θα πρέπει ωστόσο την προώθησή τους να τη δούμε πιο σφαιρικά για να μπορέσουν να έχουν θέση όλα στη διατροφική αλυσίδα της εστίασης, αλλά και των super market».

Όσον αφορά δε στην ιδέα να καταστεί η Κομοτηνή πόλη προορισμός των γεύσεων. Παρέμεινε ιδέα απαντά ο πρόεδρος του Σωματείου Ζυθεστιατόρων σημειώνοντας πως ο φάκελος: «Γαστρονομικός Προορισμός» παραμένει κλειστός. «Δυστυχώς δεν γίνεται καμία προσπάθεια. Δυστυχώς ένας κούκος δεν μπορεί να φέρει την άνοιξη, χρειάζεται συντονισμένη δουλειά, θέλει διάλογο, συνεργασία, συνέργειες. Δυστυχώς δεν υπάρχει ανταπόκριση”, καταλήγει ο πρόεδρος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος