Κομοτηνή: Οι δικηγόροι της Ροδόπης στο πλευρό του Ουκρανικού λαού

Κάλεσμα στα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης, αλλά και στους πολίτες της περιοχής απεύθυνε η κα Βάσω Καρδίμη, δικηγόρος- μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης να συνδράμουν στην προσπάθεια αλληλεγγύης που βρίσκεται σε εξέλιξη και στήριξης του Ουκρανικού Λαού που “δοκιμάζεται”, 15 ημέρες μετά την εισβολή των Ρώσων.

Μέχρι και τις 16 Μαρτίου στην αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης θα μπορεί, όποιος το επιθυμεί, να προσφέρει από το περίσσευμά του στηρίζοντας μητέρες, παιδιά και ηλικιωμένους που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Συγκεντρώνονται ήδη στο χώρο του Δικαστικού Μεγάρου Κομοτηνής είδη πρώτης ανάγκης, βρεφικές τροφές, είδη φροντίδας κι ατομικής υγιεινής, γάλατα, τρόφιμα μακράς διαρκείας κ.α.

Μεταφέροντας τον προβληματισμό των συναδέλφων της, 15 μέρες μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η κα Καρδίμη σημείωσε πως εν έτει 2022 οι εικόνες πολέμου αφήνουν όλους άφωνους, πολύ περισσότερο όταν οι εικόνες αυτές συνοδεύονται από οικογένειες, παιδιά, ανθρώπους που ξεριζώνονται από την πατρίδα τους και πρέπει να αντιμετωπίσουν μια πραγματικότητα πάρα πολύ σκληρή. « Ο πόλεμος δεν είναι μόνο εικόνα στις ειδήσεις είναι μια σκληρή πραγματικότητα και είναι υποχρέωση όλων να ανταποκριθούμε στη συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας» είπε.

Παράλληλα, σημείωσε πως «είναι δύσκολες οι στιγμές που ζούμε όλοι» επισημαίνοντας «όλοι οι κλάδοι βάλλονται, αλλά υπάρχει θετική διάθεση και πέρα και πάνω από όλα αγωνιστική διάθεση για να μπορούμε να αντεπεξέλθουμε στις δυσκολίες».

Κλείνοντας κάλεσε για μια ακόμη φορά τους κατοίκους της Κομοτηνής μέχρι τις 16 του μήνα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων τους να σταθούν αλληλέγγυοι και να υποστηρίξουν τη δράση αυτή βοηθώντας να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερα είδη πρώτης ανάγκης καταλήγοντας με τη σημείωση ότι: «Οι στιγμές, λόγω της κρίσης, είναι δύσκολες για όλους, ωστόσο, ο καθένας στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του μπορεί να συνδράμει στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος