Κομοτηνή: Οι αυξήσεις στις πρώτες ύλες δυσκολεύουν τη λειτουργία των καταστημάτων αναψυχής

«Καταστήματα αναψυχής σε ελεύθερη πτώση» αυτό υποστηρίζουν ιδιοκτήτες και εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις που δεν στηρίζονται στη φοιτητική κοινότητα της πόλης αλλά απευθύνονται σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. Στους ντόπιους που είδαν την ανεμελιά του καλοκαιριού με τις συχνές εξόδους να τη διαδέχεται το Φθινόπωρο που «έκλεισε» πολύ κόσμο στο σπίτι του και το άνοιγμα του σχολειού που περιόρισε τις συναθροίσεις εκτός οικίας.

Αποτέλεσμα αυτών των αλλαγών, όπως χαρακτηριστικά δηλώνουν οι υπεύθυνοι καταστημάτων, η κίνηση να έχει περιοριστεί στο μισό. «Η έναρξη των σχολείων, το πρόγραμμα των παιδιών, άλλαξε τελείως τις συνήθειες των μεγάλων» δηλώνουν και σημειώνουν ότι η μειωμένη κίνηση έφερε και μείωση της κατανάλωσης. Ωστόσο, τα αυξημένα έξοδα λειτουργίας δυσκολεύουν τις δικές τους προσπάθειες: Να διατηρήσουν ανοιχτές και κερδοφόρες τις επιχειρήσεις τους, να πληρώσουν το προσωπικό τους, να συνεχίσουν να πληρώνουν προμηθευτές, να εξοφλούν λογαριασμούς.

Όπως εξηγούν, ένα επιπλέον εμπόδιο που καλούνται να αντιμετωπίσουν είναι οι αυξήσεις στις τιμές πρώτων υλών. Πρώτες ύλες που πωλούνται από 20 έως 30% πάνω όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν επισημαίνοντας ότι και μέσα στο καλοκαίρι αυξήθηκαν κατά 10%. Κάποιοι απορρόφησαν τις αυξήσεις, κάποιοι άλλοι προσέθεσαν λίγα λεπτά πάνω στην τιμή του καφέ που σερβίρουν, έτσι από τα 2,80 ο καφές πέρσι, φέτος πωλείται τρία (3) ευρώ.

Ιδιαίτερη αναφορά στις κουβέντες τους στο www.ertnews.gr κάνουν για τις αυξήσεις του ηλεκτρικού ρεύματος. «Το φετινό Σεπτέμβριο σημειώθηκε αύξηση 40% από αυτό που εγώ πλήρωνα πέρσι» καταθέτει επαγγελματίας της Κομοτηνής, δραστηριοποιούμενος από το 2015 στο χώρο της αναψυχής. Με «συντροφιά την αβεβαιότητα», όπως τονίζει, ο ίδιος και οι συνάδελφοί του ζουν μια «τελείως διαφορετική εποχή».
Με το βλέμμα στις εκλογές του Οκτωβρίου ζητούν από την Τοπική Αυτοδιοίκηση μεγαλύτερη στήριξη σημειώνοντας με νόημα πως θα πρέπει μια δημοτική αρχή να μπορεί να: «Κρατάει ισσοροπίες».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος