Κομοτηνή: Οι ανατιμήσεις “απειλούν” τα γεύματα αλληλεγγύης

Οι συχνές ανατιμήσεις από την πλευρά των προμηθευτών δεν αφήνουν ανεπηρέαστη τη σίτιση των απόρων. Στο δήμο Κομοτηνής καθημερινά τετρακόσια πενήντα (450) άτομα (οικονομικά ευάλωτοι, άποροι, άνεργοι, μοναχικά ηλικιωμένα άτομα κ.α.) εξασφαλίζουν τη διατροφή τους μέσω των Κοινωνικών Υπηρεσιών, ωστόσο, χρειάστηκε διπλασιασμός του ποσού που δίνεται για να υπάρξει συνέχεια, καθώς οι ανατιμήσεις στα βασικά είδη διατροφής και στις πρώτες ύλες, που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή των γευμάτων επηρεάζουν τους προβλεπόμενους προϋπολογισμούς.

Κομοτηνή: Οι ανατιμήσεις “απειλούν” τα γεύματα αλληλεγγύηςΛόγω του κόστους των πρώτων υλών θα δαπανηθούν φέτος 175.000 ευρώ για την κάλυψη αυτού του καθημερινού γεύματος αλληλεγγύης. Με τις αιτήσεις να αυξάνονται αριθμητικά , ομοίως και η ανησυχία από την πλευρά των υπευθύνων για νέο πολλαπλασιασμό των αναγκών. Καθησυχαστικός, ωστόσο, εμφανίστηκε με δηλώσεις του στο www.ertnews.gr ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Γιάννης Μουρτίδης λέγοντας ότι η διατροφή τους είναι εξασφαλισμένη μέχρι και τις 31-12-2022 από τον ίδιο προμηθευτή.

Κομοτηνή: Οι ανατιμήσεις “απειλούν” τα γεύματα αλληλεγγύης Κομοτηνή: Οι ανατιμήσεις “απειλούν” τα γεύματα αλληλεγγύης

Με την υλοποίηση της νέας προκήρυξης, όπως είπε, όλοι οι ενδιαφερόμενοι πάροχοι-προμηθευτές , θα γνωρίζουν τους όρους και θα προκύψει έγκαιρα ο νέος ανάδοχος της νέας περιόδου με στόχο την κάλυψη των δημοτών που έχουν ανάγκη, ακόμη και εκείνων που θα προκύψουν στο επόμενο διάστημα και θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον για συμπερίληψή τούς στο πρόγραμμα δωρεάν σίτισης.

Όσον αφορά στην υλοποίηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Αλληλεγγύης εκεί σημειώνεται μια μικρή καθυστέρηση, έτσι αντί για τον Οκτώβριο η διανομή θα γίνει 12, 13 και 14 Νοεμβρίου 2022. Καθυστέρηση η οποία οφείλεται πάλι σε ενστάσεις και προσφυγές των ενδιαφερομένων προμηθευτών. Την επόμενη εβδομάδα θα γίνει γνωστό ποιος θα αναλάβει την υλοποίησή του προγράμματος.

Ιδιαίτερη δε μέριμνα θα δοθεί και στην κάλυψη των ευάλωτων νοικοκυριών που δεν μπορούν μόνα τους να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο οι διακοπές παροχής ηλεκτρικού ρεύματος λόγω αδυναμίας πληρωμής τους έχουν αυξηθεί τον τελευταίο χρόνο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος