Κομοτηνή: Οι αναρτήσεις «Ζητείται προσωπικό» δεν μένουν πολύ στη θέση τους

Πρόχειρα γραμμένες ή συχνότερα πιο επιμελημένες στέκονται στο πρώτο βήμα εξόδου τους προς τον εργασιακό χώρο.

Πρόχειρα γραμμένες ή συχνότερα πιο επιμελημένες και αναρτημένες σε πόρτες και παράθυρα καταστημάτων στέκονται στο πρώτο βήμα εξόδου τους προς τον εργασιακό χώρο. Είναι τα «Ζητείται υπάλληλος» που έλκουν τα βλέμματα των περαστικών, ανέργων, κυρίως νέων. Δεκάδες εργαζόμενοι κι εργαζόμενες στους χώρους εστίασης κι αναψυχής στα café της πόλης βρίσκουν δουλειά και εισόδημα.

«Μια εβδομάδα στην τωρινή της εργασία η Νίκη» ένα χρόνο συνολικά στο μεροκάματο σε τέτοιου είδους χώρους. «Ουδέν μονιμότερον του προσωρινού» σχολιάζει ετοιμάζοντας την επόμενη παραγγελία. Στον ίδιο χώρο και ο Σαράντης, στα 19 του χρόνια εκείνος και με μια εβδομάδα, όπως τονίζει, δουλειά μένει τις πρώτες θετικές εντυπώσεις και ελπίζει για κάτι καλύτερο.

Όπως αναφέρουν οι άνθρωποι του χώρου τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότεροι , νέοι και νέες από το ντόπιο δυναμικό, αλλά κυρίως από το ΔΠΘ αναζητούν και βρίσκουν εργασία, ένα χαρτζιλίκι, όπως λένε για τα προσωπικά τους έξοδα. Σε αρκετούς από αυτούς, το ουδέν μονιμότερο του προσωρινού δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος